Hírek

2017.05.10. 18:55

Balogunyom fejlődik - Korszerű hivatal és kultúrterem épül a faluban

Ismét nagyot léphet előre Balogunyom, 65 millió forintnyi központi támogatást kapott a település. Korszerű hivatal és kultúrterem épülhet a faluban.

Cseszkó Tamás

Lelkesen mutatja a terveket Márfi Ernőné Kiss Anita Katalin, Balogunyom polgármestere. Mint mondja, a falu nagy beruházás előtt áll, melyre jelentős pályázati forrást sikerült nyerniük. - Köszönjük dr. Hende Csaba országgyűlési képviselőnknek a hathatós segítséget - fogalmazott a polgármester asszony, kiemelve, hogy 40 millió forintot kaptak az adósságkonszolidációból kimaradt települési támogatásoknak köszönhetően, és további 25 millió forint érkezik a Belügyminisztériumból is.

A kapott támogatásból felújítanak egy régi épületet, oda költözik majd az önkormányzati hivatal, valamint egy 140 négyzetméteres kultúrterem is épül, mely alkalmas lesz bálok, lakodalmak lebonyolítására. Jó hír, hogy a helyi polgárőrség is kap egy épületrészt. A polgármester hangsúlyozta: Balogunyomban aktív civil élet zajlik. A tervek szerint fél év alatt készülhet el a beruházás.

Fotó: Hornyák Emőke

- Jó látni, hogy Balogunyom fejlődik - mondta el dr. Hende Csaba, a falu országgyűlési képviselője, aki kiemelte: nemrég adták át a felújított könyvtárszobát, és a mostani támogatás is bizonyítja,  hogy Balogunyom számíthat a kormány segítségére. Beszélt arról is, hogy a napokban  vált nyilvánossá a Területi Operatív Program nyertes pályázatainak listája, amely  szerint a település Sorkifaluddal közösen újabb sikernek örülhet,  jelentős forrást  nyertek ugyanis csapadékvízelvezetésre. - Öröm számomra,  hogy  a  helyi közösség  ismét  gyarapodik -  húzta  alá  dr.  Hende Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!