Hírek

2017.07.18. 18:11

Bántalmazta a börtönőrt a rab Szombathelyen

SZOMBATHELY Újabb börtönbüntetés várhat a fogvatartottra, aki a tárgyalóteremben bántalmazott egy őrt - tájékoztatott Tánczosné dr. Kiss Éva, a Vas Megyei Főügyészség főügyész helyettese, címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész.

Bakos Ágnes

Még februárban történt az eset. A vádlottat éppen kivezették a Szombathelyi Járásbíróság tárgyalóterméből, amikor szándékosan meglökte az egyik büntetés-végrehajtási őrt. Az őr jobb kézfeje nekicsapódott a tárgyalóterem ajtófélfájának: nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett. A vád hivatalos személy elleni erőszak bűntette, valamint súlyos testi sértés. A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség végrehajtandó szabadságvesztést javasol.

Szintén végrehajtandó börtönt javasol az ügyészség annak a férfinak, aki meg akart vesztegetni egy börtönőrt. A Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben dolgozó tiszthelyettesnek 20 ezer forint „plusz postaköltséget" ígért azért, ha bevisz neki engedély nélkül a börtönbe egy mobiltelefont. Ez az eset még januárban történt.

A tiszthelyettes nem fogadta el az ajánlatot, a „próbálkozást" pedig azonnal jelentette a büntetés-végrehajtási intézet parancsnokának. A vád ennél az esetnél: kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!