Hírek

2014.01.20. 15:55

Baracskát, Bogátit és Horváthot indítja az LMP

Szombathely - Bemutatkoztak a Lehet Más a Politika képviselőjelöltjei. Helyben már ismert arcokkal startolnak.

Rózsa Melinda

A 2014-es választások tétje az, hogy megmutassák: van remény arra, hogy az országot meg lehet szabadítani az elmúlt negyedszázad politikai elitjétől, fogalmazott a jelöltbemutató sajtótájékoztatón Schiffer András, a zöld párt társelnöke. Az LMP azok számára kínál alternatívát, akik nem kérnek sem a nemzeti cinizmus rendszeréből, sem az azzal szemben felsorakozott álbaloldaliakból, akik egyszer már hozzájárultak ahhoz, hogy Orbán Viktor hatalomhoz jusson – pozicionálta pártját Schiffer András.

Sárközi Zoltán irodavezető, Bogáti András (2. vk.), Schiffer András elnök, Baracska Péter (3. vk.), Horváth Zoltán (1. vk.). Fotó: Szendi Péter

A szombathelyi körzetben Horváth Zoltán lesz az LMP országgyűlési képviselőjelöltje. Horváth önkormányzati képviselőként már letette névjegyét, parlamentbe jutásával olyan kultúrpolitikus foglalhat helyet a frakcióban, aki vidék érdekeit képviselheti, szemben a Budapest-központú kulturális elittel.

Baracska Péter, az LMP megyei vezetője indul a Körmend-Vasvár-Szentgotthárd térséget lefedő körzetben. A Pécsett végzős egyetemi hallgató legfontosabb céljának a körmendi kórház ügyének rendezését nevezte meg.

Bogáti András, a kőszegi-sárvári választókörzet jelöltje elkötelezett természetvédő, túravezető. Az országgyűlésben minél több olyan emberre van szükség - jegyezte meg Schiffer András -, akik tisztában vannak azzal, miért fontos a természeti értékek megőrzése. Bogáti személyében a zöldpolitika elkötelezett harcosa juthat mandátumhoz.

Mindhárom jelöltnél szóba került a munkalehetőségek hiánya, mint választókerületi probléma. Az ebből fakadó, egyre növekvő mértékű kivándorlási tendenciával kapcsolatosan Horváth Zoltán szolgált egy éles meglátással: Szombathelynek nem Győrrel, hanem már Londonnal és Berlinnel kell versenyeznie.

Az LMP a hét végén véglegesíti az országos listát, mind a 106 egyéni választókerületben állítanak jelöltet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!