Hírek

2009.05.07. 05:01

Bebes búcsúja, a mávos Nagy dominója

Jánosháza, Vasvár - A vasvári Demisz levelet ír a Központi Bizottsághoz. Gyorsítsatok, elvtársak!, ez a lényege. Csakhogy a KB-ben már másfajta leveleket bontogatnak, a figyelem keletre irányul.

Kozma Gábor

Támogatjuk az eddigi reformokat, tudjuk, hogy a folyamatok néha ellentmondásosak... Ami aggasztó, az a gazdasági, politikai és társadalmi válság, ennek a lehetségesnél lassúbb leküzdése... Mondjuk végre azt is ki, hogy mi vállalható a múltból, s mi az, amit meg kell tagadnunk. A problémák miatt szükségesnek tartjuk egy munkakongresszus összehívását, áll a vasvári Demisz-esek 1989 május elején keltezett levelében. 

Amikor is szlovén-magyar népfronttárgyalások kezdődnek Szombathelyen. Mészáros Imre megyei titkár szerint A Népfrontnak nem szabad kivonulnia a választásokról, de maradjon meg tömegmozgalomnak és ne vegyen részt a pártharcokban. Ellentmondás a javából, mert mindenki tudja, hogy honnan jött és hova tart a HNF... 

Közlemény tudatja, hogy megalakult a Magyar Szociáldemokrata Párt megyei és városi szevezete, aláírók dr. Fekete Miklós és Marót Attila. Szociális biztonság, valós önkormányzatok, demokratikus jóléti állam, hírdetik. A sajtóban ekkor kerül az érdeklődés középpontjába a MÁV, annak is a szombathelyi bizberes csoportja. A vasúti biztosítóberendezési és távközlési csoportot az a Nagy Róbert vezeti, aki súlyemelésben Európa-bajnoki szereplésig vitte. "A fénysorompók száma 20 év alatt négyszeresére nőtt, 50 állomáson szereltünk fel korszerű biztosítóberendezéseket. Húsz éve nem történt baleset a hibánkból. Örvendetes, hogy évente már 87 ezer forintot keresnek a munkatársaim", mondja. Majd bejelenti: készülnek az Integra-Domino rendszer fogadására, a digitális átviteltechnika alkalmazására. Aztán Fülöp László fővárosi mávos főmufti kitünteti Nagy Róbertet. Taps. 

Körmendet ekkor kosárlabdagála tartja izgalomban. A városba érkezik a szupersztárokkal megtűzdelt Budapesti Honvéd, hogy részt vegyen Bebes István búcsúztatásán. A körmendi kosaras a Dózsa MTE színeiben sikeres évadokat tudhat maga mögött, ezentúl majd az NB II-es szombathelyi Falcóban zsákol. Bebes búcsúja iránt óriási az érdeklődés, ami nem is csoda, hiszen a helyi kosárlabdázás egyik megalapozója. Ott nyomul vele a búcsún Szlávik, Patonay, Trummer, Vavra, Lendvai, a Fodor tetsvérek, Szendrey és Németh. A kispadon dr. Kristóf László ül, igazán méltó végjáték. 



Bebes a 2006-os Benetton Treviso elleni ünnepi mérkőzésen Fotó: Szendi Péter

Jánosházán május 3-án megalakul az MDF helyi szervezete, méghozzá meglepően sok, harminc taggal. Ez alapvető változásokat hoz az addigi egysíkú közéletben. A szervezet vezetőjének választják dr. Gömbös Ferenc körzeti orvost, aki aztán majd egyedüli emdéefesként nyer el mandátumot az országgyűlési választásokon. De addig még sok víz lefolyik a Perinten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!