Hírek

2009.09.09. 02:29

Becsöngetés után is tartanak az intézményrekonstrukciók

Körmend - Több oktatási és nevelési intézményben voltak kisebb felújítások. Az önkormányzat további fejlesztésekre pályázik.

Bajdó Bettina

A Körmendi Mikrotérségi Közoktatási Intézményfenntartó Társulás által fenntartott általános iskolákba összesen 117 gyermeket írattak be szüleik, és az óvodákban is pontosan ennyien kezdték el az idei tanévet Körmenden. Mindkét óvodában kilenc-kilenc csoporttal indul az új nevelési év. A vidéki tagintézményekben pedig egy-egy csoportot működtetnek. A Kölcsey Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben és az Olcsai Kiss Zoltán Általános Iskolában két-két első osztály, míg a Somogyi Béla Általános Iskolában egy első osztály indul a 2009/2010-es tanévben. A napközis csoportok száma változatlan a tavalyi évhez képest. A nyáron több intézményben is végeztek felújításokat, van, ahol még folyamatban vannak a munkálatok. A Mátyás Király Utcai Óvoda és Bölcsődében megtörtént a vízvezeték-hálózat rekonstrukciója, a folyosó lapburkolat-cseréje, és egy foglalkoztatószoba parkettacseréje. A bölcsődében kicserélték a külső nyílászárókat, a lapostető hő- és vízszigetelése is megtörtént, illetve a vízvezeték-hálózat rekonstrukcióját, a folyosó burkolatcseréjét is elvégezték, a homlokzat hőszigetelése pedig szeptember 30-áig készül el. A horvátnádaljai tagóvodában kicserélték a tetőszerkezetet. Az Olcsai iskolában október közepéig elkészül a lábazat javítása. A Somogyi Béla Általános Iskola ebédlőjében szeptember végére fejezik be a vakolatjavítást. A Kölcsey Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény B épületrészében a tornaszoba bővítésével, illetve a kerítés-építéssel kapcsolatos engedélyeztetés folyamatban van. Mindezzel a fejlesztések nem értek véget.

- A Társulás gesztoraként Körmend Város Önkormányzata - pályázat keretében megvalósítva - energia- és ezáltal költségtakarékosan szeretné üzemeltetni a tulajdonában lévő Dr. Batthyányné Coreth Mária Óvoda és Pedagógiai Szakszolgálatot. A pályázat nyújtotta lehetőségeket kihasználva szeretnénk megvalósítani az épület fizikai és infokommunikációs akadálymentesítését, valamint a megfelelő eszközállomány lét- rehozását. A pályázat kétfordulós, döntés előreláthatólag október-novemberben várható - mondta el Farkas Tiborné oktatási referens.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!