Hírek

2015.06.16. 12:13

Belülről is megszépül az oladi kilátó

Folytatódik az oladi kilátó csinosítása. Miután néhány hete kívülről átfestették az összefirkált lábazatot, most a belső teret teszik rendbe az első lépcsőfordulóig.

A Szombathelyi Szépítő Egyesület kezdeményezésére a Hefele Menyhért Építő- és Faipari Szakképző Iskola oktatója és diákjai dolgoznak a helyszínen. Az oladi kilátó a szombathelyiek kedvelt kirándulóhelye. Utoljára a '80-as években renoválták, állapota leromlott, felújításra szorul. Május elején a torony falfirkákkal elcsúfított lábazati részét a Hefele iskola diákjai fehérre mázolták, és kijavították a nagyobb repedéseket. Ezen a héten a belső térben dolgoznak. Ahol kell, leverik a vakolatot, festik az alsó szintet az első lépcsőfordulóig, pótolják a szellőzők hiányzó deszkáit, és újramázolják a bejárati ajtót. Kihordják a felesleges hulladékot is. A lépcsőnél például rábukkantak egy régi fémtáblára, ami a kilátó építésének állít emléket.

Fotó: SZMK

A munkálatokat a héten befejezik, így megszépült környezetben kap helyet a kilátó történetét bemutató kiállítás, amely jövő csütörtökön nyílik az építés nyolcvanadik évfordulójára. A kilátó a szépítő egyesület ötvenedik jubileumára készült el, ezáltal jelképükké vált. A hosszú távú tervek között szerepel a teljes felújítás, továbbá a szépítő egyesület az erdészettel is tárgyal a kilátást akadályozó fák visszametszése ügyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!