Hírek

2016.06.12. 16:21

Bemutatkozott a Prémium magazin - Kiállítással és pódiumbeszélgetéssel vártuk olvasóinkat

Szombathely - A nyári lapszám bemutatkozó estje volt az első a Prémium Premier sorozatban. Ősszel jön a folytatás.

Vas Népe

Sokan voltak kíváncsiak a Foglyul ejtett lélek című kiállításra, amelyet a Prémium magazinban megjelent képekből válogattak a szervezők. A rendezvény kezdetén Piazzola -műveket játszott Pulay Terézia és Völgyi Attila.

A Zergi Borbála és Timár Gergely fotóiból összeállított tárlatot  Halmágyi  Miklós lapigazgató főszerkesztő nyitotta meg. Megtudtuk, a jubileumi, tizedik lapszám megjelenésének alkalmából szervezték  a  bemutatót. A főszerkesztő hangsúlyozta, az elmúlt  két évben rengeteg különleges témával és történettel  álltak az olvasók elé. A magazinban megjelent szövegekkel párbeszédet folytató képek a Weöres Sándor Színház aulájában mégis új életre kelnek. A falakon így kerülhetett egymás mellé Kocsis Zoltán  karmester fényképe és  egy  korábbi  címlapfotó a szombathelyi modellről, Bognár Viktóriáról. A kiállításra eljöttek a fotókon szereplő interjúalanyok, és természetesen voltak olyanok is, akik a pódiumbeszélgetésre voltak kíváncsiak. A szervezők nem titkolt célja, hogy minden megjelenés után közönségtalálkozóra hívják az olvasókat, akik személyes közelségbe kerülhetnek kedvenceikkel, bepillantást nyerhetnek a lapkészítés részleteibe, és persze közelebbről is megismerhetik a magazin szerkesztőit, fotográfusait, támogatóit.

A főszerkesztőtől megtudtuk, hogy ugyan csupán egy hete került az újságárusokhoz a nyári lapszám, már javában elkezdődött az őszi magazin gyártása. A címlapfotózáson is túlvannak, nem titok, hogy Zsámboki Marcell táncpedagógus szerepel majd a következő borítón. A vendégek között ott volt a Szombathelyi Női Kézilabda Klub néhány játékosa, Hováth Aliza, a gyönyörű modell, aki a nyári címlapon szerepel, és persze sok olyan olvasó, aki kedvencével akart találkozni ezen az estén. A színház Krúdy Klubjában folytatódott az este, ahol Jordán Tamás beszélgetett a meghívott vendégekkel. Prieger Zsolt, az Anima Sound System vezetője nemcsak a zenekar új vállalásairól és fellépéseiről beszélt, de arról is, milyen volt a kilencvenes években újságot szerkeszteni. Ahogy fogalmazott, sokszor kihúzta a gyufát, mégis jó felidézni az emlékeket. Zsámboki Marcell nemcsak arról mesélt, milyen sok lemondással járt a profitáncoskarrier, de megtudhattuk, hogyan került a Balassi Intézet oktatási igazgatói székébe. Zsolt a dalírás kulisszatitkaiba is bevezette a hallgatóságot, Marcell pedig elmondta, szenvedélyesen szeret öltözködni, jó stílusérzékét a magazin fotósorozata is bizonyítja. Halmágyi Miklós és Kovács Ágnes szerkesztő a lap újdonságait is bemutatta. Megkülönböztetett figyelmet kapott a helytörténeti rovat, amely korabeli viseletben, maszkkal, trükkökkel szerepelteti a színház művészeit. A friss lapszám már kapható, keressék az újságárusoknál!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!