Hírek

2010.08.12. 11:52

Bemutatkoztak, majd takarítottak az LMP-s jelöltek

A Savaria Múzeum parkjában sajtótájékoztatón mutatkoztak be csütörtökönn a Lehet Más a Politika ( LMP) szombathelyi közgyűlési képviselő-jelöltjei.

Erős D. Zoltán

- Az LMP megalakulásától fogva részvételi demokráciát hirdető, civil gyökerekkel rendelkező ökopárt - jelentette ki a jelölteket bemutatóján Gergácz Ildikó,  az LMP Vas Megyei koordinátora. Az elmúlt időszak parlamenti munkája is bizonyította, hogy a három alapérték: a fenntarthatóság, az igazságosság és a társadalmi részvétel határozza meg a tevékenységüket. Meggyőződésük, hogy az önkormányzati tevékenység nem a parlamenti pártok csatározásának a terepe, hanem a választópolgárok által választott képviselők konstruktív, településükért végzett munkájának a színtere kell, hogy legyen.

A választási törvény módosítása - miszerint 15 nap áll rendelkezésre az ajánlószelvények összegyűjtésére - a civil szervezeteket és a függetleneket hozza lehetetlen helyzetbe.  Ezért az LMP Szombathelyen és a megye más településein is segíti civil jelöltek indulását.

Az LMP szombathelyi képviselő jelöltjei: Bogáti András, Gecseg Jácint, Horváth Zoltán, Huszárné Török Katalin, Kozma Norbert, Lukács László, Molnár Tamás, Óvári Árpád, Putz Attila, Sághelyi Imre.

Az LMP Szombathelyen polgármester jelöltet nem állít, további jelöltjeik nevét pedig a jövő héten hozza nyilvánosságra. A sajtótájékoztató után a jelöltek hozzáláttak a rendezvény helyszínéül szolgáló park kitakarításához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!