Hírek

2016.09.14. 11:47

"Besser smasszer” lett Angelico atya – Kitüntetések a szombathelyi börtönben

Szombathely – A büntetés-végrehajtás védőszentje Szent Adorján, ennek apropóján adtak át kitüntetéseket. Központi, országos elismerésben a szombathelyi börtön három dolgozója részesült, helyben 13-at adtak át, köztük az év börtönőre címet és a „Gut, besser, smasszer” elismerést.

Bakos Ágnes

Kiemelkedő szakmai munkája és példamutató vezetői tevékenysége elismeréséül soron kívül előléptette büntetés-végrehajtási ezredessé Török János alezredest, a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokhelyettesét dr. Pintér Sándor belügyminiszter.

Ezüst emlékplakettet adott Csóti András altábornagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka két szombathely bv-dolgozónak: Ujvári László őrnagynak és Benkő-Hadaró Tamás főtörzszászlósnak.

Helyben is megünnepelték Szent Adorján napját, itt Tóth Tamás Tibor dandártábornok, a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka ismerte el a helyiek munkáját.

Munkatársi cím elismerésben részesült Derdákné Rózsa Hajnalka parancsnoki titkárnő; Balla Zsuzsanna, a nyilvántartási osztály előadója; valamint Szomor Judit, az egészségügyi osztály alkalmazottja.

A dolgozók javaslata alapján ítélik oda a szombathelyi bv-intézet „év börtönőre" címét. Ezt idén Szabóné Bősze Gréta őrnagy, személyügyi és szociális osztályvezető és Balikó Zoltán törzszászlós, körlet-főfelügyelő kapta.

A „Gut, besser, smasszer" elismerést dr. Stift Zoltán Angelico atya, az intézet lelkésze vehette át.

Fotó: BVOP Szombathely és BVOP Apró Andrea

Parancsnoki dicséretben részesült Tölgyesi Júlia, a személyügyi és szociális osztály főelőadója; Bogdán Péter Lajos c. zászlós, az ÜEK osztály foglalkoztatási segédelőadója; Horváth Gábor c. főtörzsőrmester, körletfelügyelő; Molnár János István c. főtörzszászlós, körlet-főfelügyelő; Németh Rita c. zászlós, a pszichológiai osztály vezető szakasszisztense; Süle Gábor c. főtörzsőrmester, biztonsági felügyelő; Szigeti Éva Judit c. törzszászlós az egészségügyi osztály szakápolója; valamint Tóth Gábor c. törzsőrmester körletfelügyelő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!