Hírek

2013.08.13. 14:27

Bezárás előtt a „Cicifix”

Kőszeg – Nem kap bérmunka megrendelést, ezért ősszel bezár a Kőszegi Ruhaipari Zrt. Most nyári karbantartás miatt van zárva.

Némethy Mária

Valószínűleg felbontotta a Triumph a szerződést a Kőszegi Ruhaipari Zrt.-vel, a gyár ezért október végén bezárja kapuit, 400-an kerülhetnek az utcára – állt korábbi híradásokban. 

A Kőszegi Ruhaipari Zrt. 1966-ban kötött szerződést a német alapítású Triumph International fehérneműgyártással foglalkozó céggel, azóta varrnak számukra bérmunkában, és ők voltak eddig a cég legnagyobb megrendelői. 

– 199 főt jelentettek be a csoportos létszámleépítési szándékbejelentéskor – közölte Rodler Tamás, a Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója. Mire hivatkoztak? 

– A külföldi kereslet csökkenésére, tehát nem kaptak bérmunka megrendelést. Hozzáfűzném: Ausztriában is a hasonló profilú cégek sorra zárnak be, ott már előrébb tart a folyamat – közölte az igazgató. 

– Kőszeg számára ez egy csapás lesz – mondta Simonits Zsolt a vagyonügyi bizottság elnöke. – Elsősorban családanyákat érint a bezárás, s azután csak egy nagyobb munkáltató marad Kőszegen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!