Hírek

2014.06.02. 09:21

Biomassza-erőmű - A civilek nem hagyják veszni a jogaikat

Szombathely - A Legfőbb Ügyészséghez fordulnak a a szentkirályi civilek a tervezett biomassza-erőmű ügyében, mert a hatóságokhoz intézett beadványaik kapcsán érdemi intézkedés nem történt.

Simon Erzsébet

Felülvizsgálati kérelemmel fordult a Legfőbb Ügyészséghez a Gyöngyöshermán-Szentkirályi Polgári Kör jogi képviselője a Szombathely közigazgatási területén megvalósítani tervezett bio-fűtőerőmű, illetve az azzal kapcsolatos eljárások ügyében. Dr. Hosszú Károly a beadványában utal arra: egyértelműen megállapítható, hogy a létesítmény elvi engedélyezése során  a határozat közlése nem volt szabályszerű, a hatályos építménymagasságot nem vették figyelembe, a lakosságot, illetve a hatásterületen ingatlannal rendelkező tulajdonosokat nem tájékoztatták. Az engedélyező hatóság az elvi építési engedély kapcsán érdemi vizsgálat nélkül utasított el egy fellebbezést úgy, hogy végzésében nem jelölte meg azt a jogszabályi rendelkezést, amely alapján a fellebbezőt nem tekinti ügyfélnek. Ugyanakkor ugyanazt a személyt az építési engedély tekintetében ügyfélnek tekinti. Továbbá a szombathelyi közgyűlés márciusi ülésén készült jegyzőkönyv, valamint a közgyűlési határozat egyértelműen alátámasztja, hogy az elvi építési engedélyezési és az építési engedélyezési tervdokumentáció környezetvédelmi tervfejezete hiányos volt. A civilek beadványaira érdemben eddig nem reagáltak a hatóságok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!