Hírek

2015.06.15. 09:02

Biztos, hogy nem Szentgotthárd miatt váltották le a körmendi rendőrkapitányt – de akkor miért?

- Biztos, hogy nem Szentgotthárd miatt váltották le a körmendi rendőrkapitányt - jelentette ki Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere.

Bakos Ágnes

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság hétfő reggel rövid közleményt adott ki:

„Személyi változás a Körmendi Rendőrkapitányság élén.

Dr. Tiborcz János r. dandártábornok, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 2015. június 15-i hatállyal, indokolás nélkül visszavonta vezetői kinevezését Szendrődi Barnabás r. alezredes, kapitányságvezetőnek.

A kapitányságvezetői feladatok ellátásával 2015. június 16-tól dr. Koncz Gabriella r. alezredest bízta meg.”

Indoklás tehát nincs, a találgatások viszont megkezdődtek – több portálon is megjelent, hogy „a szentgotthárdi bevándorlók ügye” lehet a kapitánycsere hátterében.

Fotó: Szendi Péter

A legutóbbi megyei közgyűlésen és a szentgotthárdi testületi ülésen is szó volt már „legális migrációról”.

„Ellepték a várost a betelepülő román családok” - ezt Lábodi Gábor jobbikos képviselő mondta, aki a megyei közgyűlésen rendőrkapitányság létrehozását sürgette Szentgotthárdon.

Papp Károly altábornagy, országos rendőr-főkapitány akkor személyesen azt válaszolta: a rendőri jelenlétet nem az határozza meg, hogy őrs vagy kapitányság működik egy adott városban, sőt. A vezetésirányítás, a megyei vezetés osztja le a járőröket, van rá forrás Vas megyében.

– Legyen több rendőr Szentgotthárdon? Legyen! - így fogalmazott Papp Károly.

Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere leszögezte: szó sincs arról, hogy Szentgotthárd miatt váltották volna le a körmendi kapitányt. A lehető legjobb volt vele a város kapcsolata, és reméli, hasonlóan jó lesz a már megnevezett új körmendi kapitánnyal, dr. Koncz Gabriella alezredessel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!