Hírek

2013.07.22. 22:00

Böjte Csaba gyerekei

Nagymákfa - Ismét elfogadnak adományokat azok a szervezők, akik az erdélyi Böjte Csaba pártfogoltjait táboroztatják a tavalyihoz hasonló módon, jótékonysági alapon.

Merklin Tímea

Három rádió, a vasvári önkormányzat, a helyi intézmények és a város civil szervezetei támogatják a tábort, amely megint a nagymákfai turistaházban rendezkedik be. Idei nyáron augusztus 9-én érkeznek a gyerekek és a nevelők a Dévai Szent Ferenc Alapítványtól. A magyarországi nyaralásra nem csak a dévai központból, hanem több, kisebb erdélyi gyermekotthonból is jönnek. A kicsik az egy hét alatt megismerkednek Vas megyével és a Balatonnal is. Programjaik között szerepel a vasvári fürdő, valamint a Hegyháti Napok programjai is.

A háttérben a Nagymákfáért Egyesület áll, amely a turistaházat működteti. Tavaly egy szalonnasütéses vacsorát adtak a gyerekeknek az udvaron, ezt idén is vállalják. Hasonló felajánlásokat várnak más civilektől és támogatóktól, az étkeztetést felajánlásokból szeretnék megoldani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!