Hírek

2017.02.27. 18:10

Böllérpartitól lesz hangos a hegy

Lukácsháza - Már csak néhányat kell aludni, és ismét itt van a lukácsházi böllérverseny, amely hetek óta lázban tartja a környék településeit. A csapatok már készülnek, mi is ott leszünk.

Vadas Krisztina

Szombaton tartják a IV. Pincés-kemencés Böllérversenyt a Csömötei-szőlőhegyen. A rendezvényre már nem illik a térségi jelző: Vas megye több pontjáról is érkeznek csapatok, hogy megmutassák, ők sütik-főzik a legfinomabb toros étkeket. A lukácsházi önkormányzat és a Borbarát Hölgyek Lukácsházi Egyesülete közösen szervezi a közösségteremtő rendezvényt.

- A cél a tradíció ápolása és a falusi disznóvágás gasztronómiai bemutatása - emelte ki Virág János polgármester. Idén 15 csapat kínálja majd a finomságokat az érdeklődőknek: sült pecsenye, húsos kolbász, véres-májas hurka és toroskáposzta biztosan szerepel majd a kulináris élmények közt. Továbbá helyi és kézműves termékek, borok vására is lesz a területen.

Csejtei Péter képviselő, dr. Jónás Zsigmondné, a Borbarát Hölgyek Lukácsházi Egyesületének elnöke, Kovács Ildikó képviselő és Virág János polgármester ízelítőt hoztak a hét végi kínálatból
Fotó: Unger Tamás

Persze az evés-ivás mellett a mulatság sem maradhat el. A rendezvénysátorban a Big Mouse Band és Kis Grófo zenél a délután folyamán. 18.30-tól pedig böllérbálba várják az érdeklődőket.

A rendezvényen a Vas Népe standjával is találkozhatnak, ahol különböző receptkönyvekkel ismerkedhetnek a gasztronómia kedvelői.

A programra 14 éves kor felett 2 ezer forint a belépő, ám ez a kóstolási lehetőségeket is tartalmazza a kemencés helyszíneken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!