Hírek

2015.06.19. 07:10

Bordélyház fenntartása és gyermekprostitúció miatt emeltek vádat Szombathelyen

Szombathely - A Szombathelyi Járási Ügyészség két emberrel szemben emelt vádat bordélyház fenntartásával elkövetett gyermekprostitúció bűntette és más bűncselekmények miatt a Szombathelyi Járásbíróságon.

Bajdó Bettina

A vád szerint az előzetes letartóztatásban lévő elsőrendű vádlott 2013 augusztusától 2014 szeptemberéig – őrizetbe vételéig – Szombathelyen az általa bérelt négy lakást üzletszerű kéjelgést folytatók rendelkezésére bocsátotta. A vádlott a prostitúciós tevékenységet folytatókkal részben személyes kapcsolatai révén, részben internetes oldalon megjelent erotikus munkalehetőségről szóló hirdetései útján került kapcsolatba. Az elsőrendű vádlott megállapodott a prostitúciót végzőkkel, hogy nekik egy bútorozott szobát, szállást, ágyneműt, tisztálkodási eszközöket, szexuális segédeszközöket és mobiltelefont biztosít, továbbá a szexuális szolgáltatásokat interneten meghirdeti és ezért neki legalább naponta 10 ezer forintot vagy a prostitúcióval megkeresett összeg felét adják.

Az elsőrendű vádlott az üzletszerű kéjelgést folytató – köztük egy kiskorú – személlyel kitartatta magát - a prostituáltak egy év alatt több mint kilencmillió forintot fizettek neki. A másodrendű vádlott a vád szerint 2014 augusztusától 2014 szeptemberéig Szombathelyen magát kitartatta, megélhetését más prostitúcióból szerzett bevételéből fedezte.

A Szombathelyi Járási Ügyészség az elsőrendű vádlottat bordélyház fenntartásával elkövetett gyermekprostitúció kihasználásával és bódult állapotban elkövetett járművezetéssel, a másodrendű vádlottat kitartottsággal vádolja és szabadságvesztés kiszabását, valamint vagyonelkobzás elrendelését indítványozta a vádlottakkal szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!