Hírek

2015.01.15. 09:37

Botrány a zenekarnál? - Vizsgálják a szimfonikusok gazdálkodását

Folyamatos a Savaria Szimfonikus Zenekar működése, reagált a csütörtökön reggel megjelent hírekre Mérei Tamás, a zenekar igazgatója. Mint ismeretes, a városháza kommunikációs vezetője, Angyal László közleményben tudatta, hogy Puskás Tivadar belső ellenőrzést rendelt el a zenekar gazdálkodásával kapcsolatban. A közleményből kiderült, a vizsgálat idejére a zenekar igazgatója szabadságra megy.

Budai Dávid

A Vas Népe megkereste Mérei Tamást, akitől megtudtuk, önként döntött úgy, hogy a vizsgálat ideje alatt szabadságra megy. Mint mondta, egy önkormányzati rendelet értelmében nem adhat gazdasági ügyekről tájékoztatást, azt viszont mindenképp hangsúlyozta, hogy a zenekar működése továbbra is folyamatos, a most elindított ellenőrzés, amelyre egyébként máskor is volt már példa - nem veszélyezteti a zenekar működését.

Mérei Tamás hangsúlyozta: jelenleg több fontos esemény előtt áll a zenekar, vasárnap a Művészetek Palotájában adnak koncertet a Szimfonikus Felfedezések sorozaton belül, jövő héten pedig a Magyar Kultúra napi díjátadó gálán működnek közre a városi ünnepségen. Mérei Tamás arról is beszélt, hogy január utolsó napjaiban és február első hetében nyolc alkalommal kíséri majd a zenekar a milanói Scala balett társulatát Adolphe Adam Giselle című romantikus darabjának előadásain a párizsi kongresszusi palotában.

A hozzánk eljutott értesülések szerint Puskás Tivadar polgármester fontosnak tartotta, hogy a belső vizsgálatról tájékoztassák a szombathelyieket. Ezek a vizsgálatok egyébként nem ritkák az önkormányzati fenntartású intézmények és cégek esetében.

Sajtóértesüléseink szerint a polgármester által kezdeményezett vizsgálat, az Iseumi Szabadtéri Játékok gazdálkodásával van összefüggésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!