Hírek

2016.01.15. 18:51

Búcsú Kemenesaljától: a Fiumei úti Sírkertben helyezték örök nyugalomra dr. Szekér Gyulát

A Fiumei úti Sírkertben pénteken helyezték örök nyugalomra dr. Szekér Gyula (1925. szeptember 24. – 2015. december 17.) nyugalmazott miniszterelnök-helyettest, a kémiai tudományok akadémiai doktorát, Celldömölk díszpolgárát, valamint - a szertartásvezető szavait idézve - a 20. század második felének legnagyobb iparfejlesztőjét, a korszerű magyar alumínium-, vegy- és energetikai ipar atyját, a hazafit, a szülőföld, Vas megye hűséges fiát.

Vas Népe

A búcsúzók Szmetana-muzsika hangjaira helyezték el koszorúikat, fejezték ki a családtagoknak részvétüket, aztán a Celldömölkről érkezett Szekér Kati népdalokat énekelt. Szekér Gyulától a munkatársak és barátok nevében Szabó Benjámin Állami-díjas villamosmérnök, a Paksi Atomerőmű kormánybiztosa, első vezérigazgatója vett búcsút.

A vegyésztársadalom nevében búcsúzott dr. Blazsek István, a Nitrogénművek Zrt. vezérigazgatója, a Magyar Vegyipari Szövetség alelnöke. A szülőföld, Vas megye és Celldömölk nevében Fehér László, Celldömölk polgármestere mondott beszédet.

Fehér László polgármester búcsúbeszédet mondott

Szekér Gyula barátja, pályatársa, dr. Bálint József kandidátus, a Központi Statisztikai Hivatal volt elnöke betegség okán nem tudott jelen lenni a szertartáson: búcsúszavait a szertartás vezetője olvasta föl.

Sírja a Fiumei úti temetőben Péchy Blanka és Major Tamás nyughelye között van

Barta István nyugalmazott celldömölki vasútmérnök Berzsenyi Dániel Búcsú Kemenesaljától című versét mondta el, a gyászmenetet Kirner Zoltán celldömölki katolikus plébános vezette a sírhelyhez, a sírnál az egyház nevében ő búcsúzott az elhunyttól. A szertartás a Szózattal ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!