Hírek

2017.01.27. 21:15

Bűnözők járják Iváncot?

Idegenek jelentek meg a faluban, akik a gyanú szerint különféle indokokkal bejutnak a házakba, hogy szétnézhessenek, majd később visszatérjenek lopni.

Budai Dávid

Arra hívják fel a figyelmet az ivánci település honlapján, hogy a közelmúltban több olyan idegen jelent meg a faluban, akik különböző indokkal (paplanvásárlás, vasgyűjtés, kereskedelmi tevékenység) próbálkoznak felkutatni olyan személyeket vagy ingatlanokat, amelyek később könnyen bűncselekmény áldozataivá válhatnak. Arra kérik a lakosokat, hogy utcai kereskedővel, házalóval ne kössenek üzletet, mivel annak könnyen kárvallottjai lehetnek.

Egyúttal azt is kérik a településen élőktől, hogy ne legyenek közömbösek a szomszéd, vagy az utcában lakók ingatlanaival sem, mivel sokan dolgoznak, és nem tartózkodnak napközben otthon. Kiemelten kiszolgáltatottak az időskorúak és az egyedül élők. Arra kérik a lakókat, ha gyanús, házról házra járó személyeket látnak a településen, vagy idegen visszatérő gépjárműre figyelnek fel a lakókörnyezetükben, értesítsék a körzeti megbízottakat, vagy hívják a 112-es segélyhívószámot. Ezen kívül próbáljanak meg személyleírásokat megjegyezni, az ismeretlenek által használt jármű típusát, színét, rendszámát pedig írják fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!