Hírek

2017.06.15. 11:16

Bűnügy, közrend – Megkezdődött a nyilvános ülés a szombathelyi közgyűlésen

Szombathely – A Szombathelyi Rendőrkapitányság tavalyi munkájának megvitatásával kezdődött a nyílt ülés a szombathelyi közgyűlésen.

Bakos Ágnes

Békés város Szombathely, kevesebb volt a bűneset tavaly, mint az előző évben – ez a konklúziója a tavalyi év rendőrségi munkájának.

A napirendhez hozzászóló képviselők megköszönték a rendőrség munkáját dr. Gulyás Ferencnek, a város rendőrkapitányának és 18 egyhangú igen szavazattal elfogadták a beszámolót.

Az összegzés szerint Szombathely továbbra is Vas megye bűnügyileg legfertőzöttebb városa, viszont a megyeszékhelyek országos összevetésében előkelő helyet foglal el, az egyik legbiztonságosabb. Tavaly 1608 bűncselekmény jutott a rendőrség tudomására, tavalyelőtt 2302 bűneset volt a városban.

Kiderül az összesítésből az is: 116 menekültet fogtak el a Szombathelyi Rendőrkapitányság területén tavaly, 11 elfogás volt. Jórészt menekültszállásokról tartottak Ausztria felé és a legtöbbjüket a szombathelyi vasútállomáson fogták el. 84 afgán, de volt dél-afrikai, szomáliai, pakisztáni, iráni, iraki, szír, nigériai és marokkói állampolgár is.

Arra is kitér az összegzés: 23 esetben indult szabálysértési eljárás új pszichoaktív drogokkal kapcsolatban, minden esetben csak csekély mennyiségekről volt szó. Jelentősen nőtt a fegyver-engedélyezési kérelmek száma: tavaly 587, az előző évben 432 volt. Közben 43-ról 70-re emelkedett a gáz- és riasztófegyver viselésére beadott kérelmek száma. Fegyvertartási engedély bejegyzése ugyanannyi volt: 183.

A közgyűlésről ITT olvashat még

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!