Hírek

2016.01.10. 10:07

Celldömölk szereti a színházát: ott voltunk a 14. celli színészbálon

Celldömölk – Bár a régi sláger azt mondja, hogy „valami kis szerelem kellene végre nekem”, a színészbál szervezőit valami nagy szerelem fűti régóta: ott voltunk a Soltis Lajos Színház 14. színészbálján.

Ölbei Lívia

Illetve ez egészen pontosan a színészek és színházbarátok bálja, évről évre igazi társadalmi esemény: a báli szezon nyitánya, amelynek rendszerint a Vasvirág ad helyet, kiváló kiszolgálással, jó hangulattal, műsorszámokkal, tombolával és hajnalig tartó tánccal. Úgyhogy a sláger folytatása stimmel: „...félig legyen komoly, félig legyen mosolygó báj. Valami könnyű dolog, valaki rám mosolyog..." A Régi nyár című 1942-es film örökzöld dalát egyébként Ziembicki Dóra előadásában hallhattuk a színészbálon. Dóra a társulat tagja, aki – a Soltis színház működésének megfelelően – nemcsak a színpadi munkában vesz részt, hanem a színház körüli más teendőkben is. Ezen az estén vérbeli dívaként lépett a táncparkettre, ragyogó szemmel, hamiskás félmosollyal búgva bele a mikrofonba a vágyakozást. (Közben pedig az az utánozhatatlan mozdulat, ahogy fölcsippenti báli szoknyáját a csípője alatt.)

A színészek és színházbarátok barátok bálját Söptei Józsefné alpolgármester nyitotta meg: minden szavából sütött, hogy nemcsak pozíciójából fakadóan, hanem személyesen is elkötelezettje és tisztelője a Soltis színháznak, nagyra tartja azt a csodát, amelynek létrehozására – amint azt hangsúlyozta – csak a színészek képesek. Söptei Józsefné sokat tett azért, hogy a társulatnak méltó, önálló, szépen felújított épülete legyen: „Fontos nekünk a Soltis színház, amely hírét viszi Celldömölknek nemcsak szerte az országban, hanem a határainkon túl is." A celldömölkiek pedig többféleképpen kifejezik ragaszkodásukat: ezen az estén  például nemcsak úgy, hogy sokan eljöttek a bálra, hanem úgy is, hogy tombolatárgyakat ajánlottak föl (cégek és magánszemélyek) az éjféli sorsolásra. Söptei Józsefné az előtérben megrakott tombolásasztalt emlegetve megjegyezte: „Ugye tudják, hogy ez a sok fölajánlás is azt jelzi, mennyire szereti önöket a város."

A „félig legyen komoly" szellemében Nagy Gábor, a Soltis színház alapítója, vezetője összegezte a 2015-ös évet (megint kiderült, hogy a társulat kőszínházakkal vetekedő előadásszámot produkál, de hát valójában kőszínház is, ragyogó ékszerdoboz-épülettel), megköszönte a támogatók és a közönség nem lankadó érdeklődését – és kifejezte azt a reményét, hogy a színházat kísérő szeretetteljes figyelem a jövőben sem csökken. (Sőt.)

Benkő Ági a Sweet Charity-musical megaslágerével, a Big Spenderrel fokozta a hangulatot (félig komoly, félig mosolygó báj, egészen ellenállhatatlan előadásmód), Mihácsi Veronika és Bazsó Attila tangóval jelezte, hogy mindjárt jöhet a tánc; de előbb fölszolgálták a vacsorát.

Ebben a szellemben folytatódott a további dalokkal, táncprodukcióval, bűvészmutatványokkal színesített este. A vendégek között nem csak celli intézményvezetőket, képviselőket, színházkedvelőket üdvözölhettünk: Bristolból jött haza a nagy eseményre a lelkében ma is a társulathoz tartozó Marton Márió, sőt: elhozta bemutatni a barátnőjét, Mariolát  is. A színház művészeti vezetője, B. Péter Pál és felesége, Benkő Ági hamarosan szintén külföldön próbál szerencsét. Reméljük, jövő ilyenkor a színészek és színházbarátok 15. bálját azért ők sem hagyják ki. Teljesüljenek az álmai(n)k!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!