Hírek

2009.07.25. 08:58

Cifra nyomorúság: koldusszekérrel gyűjtöttek a falunapi mulatságra

Boba - A szennyvíz illegális elhelyezéséért negyvenmillió forintra bírságolt település utcáin tegnap koldusszekéren gyűjtötték össze a mai falunapi eszem-iszom alapanyagait.

Nagy Ildikó

A bobaiak példája is jól mutatja, hogy néha a nyomorúságon is lehet nevetni. A település szennyvizének illegális elhelyezéséért negyvenmillió forintra bírságolt, és ezért nehéz anyagi helyzetbe került több mint nyolcszáz lelkes községben tegnap jókedvű maskarás emberek kísérték azt a koldusszekeret, amelyre az adakozó helybeliek felpakolhatták a mai falunapi eszem-iszom alapanyagait és kellékeit.

- Adjatok! Adjatok! - kurjongatták a koldusszekeret kísérő bobaiak a település utcáin. Nagy Zoltán alpolgármester felemás cipőben, lyukas pulóverben, tarisznyás koldusnak öltözve vezette a falu népét. A szekér bakján ifjabb Kulman Lajos ült, a felpántlikázott járgányt a két walesi póni, Rodrigo és Villám húzta. Csajbók Tamás - parókában, miniszoknyában, műmellekkel - Rikkancs Teriként hirdette, mi célból neszezik fel a falut.

- Édes Istenem, de rongyosak vagytok! - kiáltott oda a jókedvű kompániának egy asszony a kapuból. A bobaiak már várták a szekeret, a hangos vonulásra sokan kijöttek a házuk elé, és nyújtották, amijük volt. Sokan karton üdítőt, ásványvizet, pezsgőt dobtak be a közösbe, míg mások a gulyáshoz való zöldséggel, krumplival járultak hozzá a falunapi mulatsághoz.

Egy kis közösség megtartó ereje az összefogás. Ez a mottó olvasható a mai bobai falunap szerény, házilag készített meghívóján. Úgy tűnik, hogy ezt nemcsak a falu vezetői, hanem a település lakói is így gondolják, hiszen estére megtelt a koldusszekér.

És hogy mi lesz a kamatokkal immár a negyvenmillió forintot is meghaladó környezetvédelmi bírsággal? Hát, majd azt is összekalapoljuk! - mondta az egyik helybeli. És lehet, hogy nem viccelt...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!