Hírek

2017.04.04. 15:50

Civil szervezetek sajtóreggelije Szombathelyen

Szombathely - Minden eddiginél több szervezet mutatkozott be, szinte zavarba ejtően gazdag programkínálattal a keddi civil sajtóreggelin.

Tersztyánszky Krisztina

A sort a Vasi Múzeumbarát Egylet kezdte, múltidéző túrákra, vidám költészet napi programra invitálva. A Polgári Egyesület Szombathelyért vezetője Lázár Ervin irodalmi estre hívta fel a hallgatóság figyelmét.

Közeleg a tizenötödik, jubileumi Herényi Virágút, amit az idén már előrendezvények is fölvezetnek: a Szépítő Egyesület által szervezett Holper Ambrus emlékkonferencia, illetve egy étterem akciója, ahol már a program előtt egy héttel bodzavirág krémleves és árvácskács brownie lesz a menüben. Maga a Virágút is számtalan meglepetést tartogat.

Károly Frigyes a Kámoni Arborétumért Egyesület, Horváth Csaba a Polgári Egyesület Szombathelyért és Tóth Kálmán, a Vasi Múzeumbarát Egylet képviseletében a sajtóreggelin   Fotó: Tersztyánszky Krisztina

A Kámoni Arborétumért Egyesület vezetője egyebek közt egy új kezdeményezést mutatott be: húsvét hétfőn öt helyi kertészet felajánlásával fákat és cserjéket fogadhatnak örökbe, azaz ültethetnek el a szombathelyiek, ezzel támogatva a botanikus kertet.

A zenei programok sorában igazi kuriózumként hangzott el a Táplánszentkereszti Ifjúsági Fúvószenekar felhívása, akik április 30-án délután ezer embert kívánnak megénekeltetni. A rekordkísérlet célja nem a tökéletes zenei hangzás megvalósítása, hanem az együtt énekelt himnuszok révén az együvé tartozás átélése. Az Isis Big Band A swing nagyjai koncertjére hívott, melynek vendége Malek Andrea lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!