Hírek

2009.02.14. 09:39

Csak szülők látogathatnak

<b>Szombathely</b> (bb) - Az influenzajárvány miatt egyre több kórházban rendelnek el látogatási tilalmat. Megyénkben a Markusovszky kórház gyermekosztályát záták le.

Bajdó Bettina

Már 63 kórházban van látogatási tilalom az influenzajárvány miatt a hét végén. Tegnaptól 12 közép-dunántúli és két észak-magyarországi fekvőbeteg-intézményben rendeltek el teljes zárlatot - olvasható az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat honlapján. Dél-Dunántúlon hat, Nyugat-Dunántúlon három és Észak-Magyarországon hat kórházban pedig teljes vagy részleges a zárlat. Az influenzajárvány miatt a nyugat-dunán- túli régióban tilos bemenniük a hozzátartozóknak a soproni, a csornai és a nagykanizsai kórházak egyes osztályaira.

A Vas megyei kórházak közül csak a Markusovszky csecsemő- és gyermekosztályán rendeltek el látogatási tilalmat meghatározatlan ideig. A beteg gyerekeket csak a szülők látogathatják. Erre az intézkedésre azért volt szükség, mert sok a beteg gyermek az osztályon, s az orvosok nem akarják azt, hogy alap-betegségeiken kívül újabb fertőzésekkel is meg kelljen küzdeniük a kicsiknek. 


A kórházak listáját ide kattintva megnézheti!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!