Hírek

2009.07.23. 22:30

Csaknem kétmillió on-line játékos Magyarországon: egyre népszerűbb a póker

Budapest - A 14 év feletti magyar lakosság csaknem egynegyede már rendszeres on-line játékos, számuk májusban megközelítőleg 1,9 millió volt - tartalmazza a GKIeNET-T-Home-T-Mobile legfrissebb összegzése.

MTI

A "Jelentés az internetgazdaságról 2009." című, júniusban közzétett kutatásából egyebek között kiderül: az on-line játékok egyre több háztartásban vannak jelen, az otthoni szórakoztatás részévé válnak. 
    
Egyes játéktípusokat a magyar felsőoktatási intézménybe járó fiatalok egy része már átmeneti megélhetési forrásnak is tekinti.
    
Magyarországon a 14 év feletti lakosság 23 százaléka rendszeresen játszik on-line játékokkal, ők az összes internetező 63 százalékát teszik ki. Az on-line játékosok fele a 15-29 éves korosztályból kerül ki. 
    
Az on-line játékok iránti kereslet az egész világon folyamatosan növekszik, és egyértelműen az internethez köthető gazdaság egyik húzóágazata - mutatnak rá a kutatók.
    
Az on-line játékok négy jól elkülöníthető csoportba sorolhatók: az egyszerű alkalmi (casual) játékok, a böngészőkből megnyitható browser, a bonyolult és időigényes hardcore, az ügyességi (skill), valamint a szerencsejátékok (gambling games).
    
A skill játékok elterjedésével egy új, dinamikusan fejlődő üzletág született, erre utal, hogy 2004-től az on-line pókerezésből származó szolgáltatói bevétel összességében több mint négyszeresére nőtt. Két évvel később, 2006-ban a világméretű  on-line szerencsejáték- piac 5 milliárd dollárosra becsült forgalmának felét az on-line póker adta.
    
A múlt évben az on-line szerencsejátékok már 20 milliárd dolláros üzletet jelentettek, amiből becslések szerint 5,9 milliárd dollárt tesz ki az on-line póker szegmens. A világ on-line pókerezőinek 70 százaléka férfi, és 62 százalékuknak van érettségije vagy valamilyen felsőfokú képesítése.
    
Magyarországon a 18-29 évesek korcsoportjában a jelenleg a főiskolára vagy egyetemre járók körében 32 százaléknak van olyan személy az ismeretségi körében, aki on-line póker játékos. Ugyanezen kör 2 százaléka nyilatkozott úgy a kutatást végzőknek, hogy a tanulmányaik befejezését követően ez átmenetileg  megélhetési forrás lehet számukra - tartalmazza az elemzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!