Hírek

2012.12.21. 19:01

Családonként kapták az ajándékot a SOS Gyermekfalu gyermekei

Kőszeg - Pénteken délután tartották karácsonyi ünnepségüket az SOS Gyermekfalu családjai. A hatalmas fenyő alatt a gyerekek adtak műsort.

Vas Népe

A támogatók jóvoltából a fa alá kerülő rengeteg játék, sportszer, piperecikk és édesség mellett az idén különleges ajándékot is birtokba vehetett a közösség. Az egyik régóta elkötelezett szponzor  jóvoltából a falu körül 3  és fél kilométeres erdei futókört, illetve a falu területén  a mozgást és fejlesztő foglalkozásokat szolgáló helyiségeket alakítottak ki, melyek a város részére is  nyitottak.

A gyermekfaluban élő aprónép nagy élvezettel vette birtokba a sok játékot, ami a szponzorok jóvoltából került a fenyőfa alá (Fotók: Ohr Tibor)

Mozgás és képességfejlesztés -  ezek a tevékenységek rendkívül fontosak minden gyermek, így az itt nevelkedő kicsinyek számára is. Ezért a falvakat több éve rendszeresen segítő  Chevrolet Europe tízezer eurós támogatását egy erdei futópálya és egy fejlesztő központ kialakítására fordították.

Az ajándékot ma jelképesen  Kaszás Zoltán, a cég PR managere adta át Szilágyi Imre faluvezetőnek. A területi igazgató a gyermekfaluban, az ifjúsági házban és a különböző településeken, külső nevelőcsaládokban élő 102 gyermek nevében köszönte meg a támogatást.

A vendégek meg is tekinthették a volt óvoda helyén kialakított tükrös gyakorlótermet, a gyerekek tapasztalatszerzésére szolgáló tankonyhát, és a jól felszerelt fejlesztő helyiséget. Szilágyi Imre hangsúlyozta, hogy a logopédiai, pszichológiai és egyéb fejlesztő foglalkozásokkal a város egyéb nehéz sorsú gyermekeit is szolgálni kívánják.

A játékgyártó,  kozmetikai és egyéb szponzor cégek ajándékcsomagjai a gyermekek életkora szerint elosztva, családonként kerültek a hatalmas karácsonyfa alá, s a gyermekek rajzzal, műsorral köszöntek meg azokat.  A területi igazgató további fejlesztésekről is beszámolt, amelyek szintén adományok jóvoltából valósulhattak meg ebben az évben.

Egy dán építőipari cég támogatása tette lehetővé, hogy a tizenkét család otthonában kicseréljék az ablakokat és olyan szolár rendszer létesüljön, amely nagy részben fedezi a falu meleg víz szükségletét. Elmondta: a jövőben tovább kívánják erősíteni a külső nevelőszülői hálózatot, amihez várják a képesítéssel bíró, vagy annak megszerzésére vállalkozó nevelőszülők, házaspárok jelentkezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!