Hírek

2013.05.06. 12:06

Kint a tócsából?

Rövidesen megkezdődhet Herény területén, valamint Teleki Blanka Stromfeld és 11-es Huszár út által határolt utcákban a csapadékvíz-elvezetés kivitelezése.

Kupi Györgyi

A herényi Béke téren egy kiadós eső után bokáig érő vízben lehet gázolni, így volt ez az idén húsvétkor is mondja György István. Ezt egy közösségi oldalon is szóvá tette, egy tócsába lógatott hallal demonstrálva a probléma mélységét. (Horgászjegy a buszmegállóban.)

Egy kiadós eső után találkoztunk a helyszínen a herényi polgárral, ezúttal az éjszakai zuhé nyomait csak néhány nagyobb pocsolya őrzi: A problémát az okozza, hogy az utca szintje az évtizedek alatt magasabb lett, ugyanakkor a víznyelők eltömődtek, vagy teljesen el is tűntek a térről is, meg a Szent Imre herceg útjáról is. Sok helyen az átereszek is megrongálódtak, egy nagyobb esőt már nem tudnak elvezetni - tudtuk meg.

 

György István: Most csak kisebb pocsolyák vannak, de eső sem esett nagyobb (Fotó: Szendi Péter)

Máshol is vannak hasonló gondok, de erre a két városrészre vannak kész tervek, engedélyek, így viszonylag rövid időn belül kivitelezők közbeszerzésen történő kiválasztása után meg lehet kezdeni a munkát, ezért választotta az idén épp ezt a két területet a képviselőtestület. A 11-es Huszár út környékén a Verseny, a Hollósy Simon, az Élmunkás és a Május 1. utcát érinti a beruházás, Kámonban illetve Herényben pedig a Vasútmenti árok, Szent Imre herceg utca (a Vasútmenti árok és a Saághy utca. közt), Vízöntő utca (a Nefelejcs utca és a Vasútmenti árok közt) területet.

Itt lesz a csapadékvíz elvezetés első üteme, a csatlakozó utcák vízelvezetése ez után, egy következő ütemben valósulhat meg. Mindkét beruházás körülbelül a nyár közepén megkezdődhet (a kivitelező kiválasztása után), a beruhászási program szerint még a tél beállta előtt be is fejeződhet. A herényi munkálatok költségét hatvan millió forintra, a másik területét hetven millió forintra tervezik. A forrást a város idei költségvetésben biztosította a képviselőtestület.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!