Hírek

2017.02.02. 18:49

Cserbenhagyó szlovák kamionos ellen emeltek vádat Szombathelyen

Szombathely, Körmend – Még tavaly októberben történt a cserbenhagyás, nem sérült meg senki. Pénzbüntetést javasol az ügyészség, és azt, hogy vegyék el a sofőr jogosítványát.

Bakos Ágnes

A szlovák férfi 2016 októberében Körmend térségében anyagi káros közlekedési balesetet okozott, majd a baleset helyszínét megállás nélkül elhagyta – idézte fel az esetet dr. Fülöp Hajnalka, a Vas Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A vádirat szerint a vádlott kamionnal közlekedett a 86-os főúton Rédics felé, amikor egy enyhén balra ívelő útkanyarulatban átlépte a záróvonalat és áttért a szemközti sávba. Ott egy szabályosan közlekedő személygépkocsi bal oldalának ütközött. Az ütközés ereje a személyautót a külső sávba lökte, ott egy autóbusz oldalának ütközött.

A személygépkocsi és az autóbusz a helyszínen azonnal megállt – a kamionos azonban továbbhajtott, annak ellenére, hogy észlelte a balesetet.

A balesetben sem a vétlen járművezetők, sem a busz utasai nem sérültek meg.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség pénzbüntetést javasol, azzal büntesse a bíróság a cserbenhagyót, valamint vegyék el a jogosítványát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!