Hírek

2012.12.23. 11:50

Csodák márpedig léteznek - Sikerrel zárult karitatív akciónk

Magyarlak - Sikerrel zárult jótékonysági akciónk, közel hárommillió forinttal járulhatunk hozzá Botond kezeléséhez.

Bajdó Bettina

November végén indította el a Pannon Lapok Társasága és a Vas Népe közös jótékonysági akcióját, melyben az olvasóink segítségét kértük. Szerettünk volna segítő kezet nyújtani a két és fél éves Horváth Botondnak, aki kisagyhiány-rendellenességel született, a mozgása és a beszéde is korlátozott. Botondon csak az őssejtbeültetés segíthet, ennek segítségével lehetnek elviselhetőbbek a napjai.

Akciónk sikerrel zárult: közel hárommillió forintnyi adomány gyűlt össze. Az olvasói felajánlásokból 1 millió 963 ezer forint érkezett a számlánkra, a szombathelyi Trend Optika fél millió forintot ajánlott fel, s a szerkesztőségünkbe is érkeztek adományok. Lapunk több százezer forintnyi ajándékot vitt karácsonyra.

 


Közel hárommillió forint gyűlt össze a Horváth családnak. Olvasóinktól 1 millió 963 ezer forint érkezett a számlánkra (Fotó: Benkő Sándor)

Vannak még karácsonyi csodák, valóra válhatnak a gyermeki vágyak. Ennek megvalósulásában pedig azok az olvasók segítettek, akik mellénk álltak jótékonysági akciónkban, s adakoztak a két és fél éves Botond őssejtkezelésére. 

Jótékonysági akciót indítottunk november végén, mivel szerettünk volna segíteni a két és fél éves Botondnak, aki kisagyhiány-rendellenességel született, a mozgása és a beszéde is korlátozott. Az édesapja és a nagyszülei mindent megtesznek érte, de csak az őssejt jelentene esélyt ahhoz, hogy Botond napjai elviselhetőbbek legyenek. Akciónk sikerrel zárult, így az önök segítségével hatalmas karácsonyi ajándékkal lephettük meg Botondot és a családját.

- Negyedik ízben gyűjtöttünk egy nemes cél érdekében a karácsony előtti időszakban - mondta Halmágyi Miklós, a Vas Népe főszerkesztője. - Idén szerettünk volna segíteni abban, hogy Botond elutazhasson Bécsbe egy klinikára, s ott megkaphassa az első őssejtkezelést. Az olvasói felajánlásokból 1 millió 963 ezer forint gyűlt össze, a szombathelyi Trend Optika félmillió forintot ajánlott fel. Ezen kívül a Pannon Lapok Társasága és Vas Népe több százezer forint értékben műszaki eszközökkel lepte meg a családot. Ebben segítségünkre volt a Media Markt, így gáztűzhellyel, mosógéppel, olajsütővel és mobiltelefonnal lephettük meg a családot. Összesen közel hárommillió forint gyűlt össze.

 



Horváth Antalné örömében elsírta magát, amikor megtudta, hogy Botond elindulhat hamarosan Bécsbe az őssejtkezelésre. 






A két testvér, Erik és Virág nagyon boldog volt, hogy testvérük esélyt kapott a jobb élethez, s örültek a karácsonyi ajándékoknak is (Fotó: Benkő Sándor)


Ezen kívül szerkesztőségünkbe is érkeztek adományok, 72 ezer 500 forintot hoztak be az olvasók, s adtak össze a dolgozók, valamint a Nádasi Evangélikus Egyházközösség jótékonysági koncerten 60 ezer forintot gyűjtött. A főszerkesztő köszönetet mondott mindazoknak, akik segítették az akciót, s elmondta, reméljük, hogy tudtuk segíteni abban, hogy Botond esélyt kapjon egy élhetőbb élethez. Az adomány átadására összegyűlt a család a karácsonyfa mellett. Botond, mintha csak tudta volna, hogy olvasóink és felajánlók jóvoltából megváltozhat az élete, egész végig mosolygott. A nagymama, Horváth Antalné örömében elsírta magát, nem is tudta felfogni, hogy mekkora öröm érte a családot.

- Bár mindig is hittem abban, hogy összegyűlik a pénz a kezeléshez, azt álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyien mellénk állnak - mondta a nagymama. - Kimondhatatlanul hálásak vagyunk, már most is megváltozott az életünk. A cikkek megjelenése után többen is felkerestek minket, egy szombathelyi házaspár hentesárut hozott, s kaptunk egy olyan tolókát, melyben könnyebben tudjuk mozgatni a kis Botit. Készpénzt is hoztak magukkal. Jöttek olyanok, akik ruhákat adtak a gyerekeknek, kaptunk szaloncukrot, süteményeket, s az óvodában is gyűjtöttek. Egy körmendi gyógyszergyár dolgozói is adakoztak, s az egyik szomszédom Ausztriában dolgozik, a munkahelyén is összeadták a pénzt az emberek. Kaptunk almát is ingyen, s egy idősebb nőtől aprósüteményt, száraztésztát és karácsonyi díszeket. Azt mondta, imádkozik értünk, hogy fel tudjuk nevelni a gyermeket.

A nagymama azt mondja, most már megnyugodott, mert az első kezelése összejön a pénz. A beültetés 3,5 millió forintba kerül, a most összegyűlt pénzből és egy gyermekalapítványi számlán lévő összegből megvan az esélyt jelentő operáció ára. Azt mondja a család, ők karácsonyra szebb ajándékot álmodni sem mertek, s sosem lehetnek elég hálásak a segítőkész embereknek.

 

 



Az újságíró jegyzete

Nincs is szebb ajándék annál, amikor az ember adhat. A családtagok nem tudták szavakba önteni a hálájukat, csak egyet ígérték: mindent megtesznek azért, hogy a kisfiúnak jobb élete lehessen. Szeretetben és hitben eddig sem volt hiány, a családban mindenki azért fohászkodott, hogy a kis Botondnak kicsit könnyebb legyen. Az imák most önöknek köszönhetően meghallgatásra találtak. A számlánkra még érkeznek adományok, a pénzt ismét átutaljuk a családnak. A számlaszámot, mely a 10300002-10583146-49020043 nem zárjuk le, mivel az orvosok szerint Botondon a két beültetés segíthet igazán. Így a család nem nyugodhat meg, de az esélyt megkapták, az első lépést az önök segítségével megtehetik a jobb élet felé. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!