Hírek

2013.02.04. 17:17

Csőtörés: türelem, tornaterem

Ják - Még decemberben volt egy csőtörés a Jáki Nagy Márton Általános Iskola tornaterme melletti szociális blokkban. Akkor a terem egy része is aláázott, a falak vizesednek. Annyira, hogy a tornaterem egy részét le is kellett zárni, a parkettát felszedni.

Rózsa Melinda

Így ma a jáki általános iskolások, ha testnevelés órán vesznek részt, csak a terem körülbelül háromnegyedét tudják használni. A javításra váró megbontott rész jelenleg el van kerítve, a gyerekeknek a terem másik felében  természetesen a  balesetvédelmi szabályok betartása mellett  van lehetőségük sportolni. Azokat a sporteszközöket, amelyek fixen a vizes részen vannak (például a gyűrű), most nem tudják használni.

Tavaly augusztusban nagyberuházást adtak át Jákon: négy tanteremmel bővült az iskola, aminek köszönhetően megszüntethették a korábbi szükségtermeket,  a régi épületrészt felújították, valamint  megújult az udvar is. A tornaterem nem volt része a projektnek. Ez egy 1993-ban átadott épület, úgy tudjuk, korábban is voltak már műszaki problémák a vizesblokkoknál.

A romhalmaz tőszomszédságában zavartalan (?) az oktatás. Fotó: Benkő Sándor

A tornatermet igyekeznek mielőbb helyreállítani, de egyelőre megy az egyezkedés a biztosítóval. Elképzelhető, hogy szükség lesz még további szakértői vizsgálatokra, amíg ezek nem zajlanak le, nem kezdik el a felújítást, hiszen utólag már sokkal nehezebb bármit is bebizonyítani.

A csőtörés még tavaly decemberben történt. Január elsejével ezt az iskolát is átvette az állam. A fenntartás most már Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz tartozik. Az épületek tulajdonosa továbbra is a jáki önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!