Hírek

2016.08.27. 15:31

Csuklásroham és Kabaré – Szabó Tibor mesélt életéről a Vas Népe standjánál

Sanzonokat énekel ma este Szabó Tibor a művészetek utcájában. Legkedvesebb szerepét Szombathelyen játszotta el, amikor a konferansziét alakította a Kabaréban.

Budai Dávid

Szabó Tibor 33 évesen lett színész, akinek kivételes énekhangjára tanára figyelt fel. A Weöres Sándor Színház művésze, ma 16 órakor, a Vas Népe standjánál árult el jó pár kulisszatitkot az életéből. Egyszer például miközben szivart rágott a színpadon, csuklásroham jött rá, és így kellett elmondania egy hosszú monológot.

Fotó: Sebestyén Áron

Megtudtuk, prózai szöveg mondásakor és ének közben is előfordult már vele, hogy elfelejtette a szöveget. Ilyenkor a kollégák tudnak segíteni, és nem mellesleg ilyenkor válik igazán élővé egy előadás, ám a félelem, hogy újra megtörténik, a szöveg felejtés, csak sokára múlik el – fejtette ki a színész.

Fotó: Sebestyén Áron

Szabó Tibor, a kezdetektől tagja a színháznak, és mint kiderült legkedvesebb szerepét is itt játszotta el. Az öt évvel ezelőtt bemutatott Kabaréban a konferansziét játszotta.

Fotó: Sebestyén Áron

Ez a szerep nagyon összetett. Énekelnie és táncolnia is kellett, előbbivel nem volt gondja, de mint megtudtuk, táncolni nem szeret. „Minden koreográfus az ellenségem” – fogalmazta meg viccesen a tánchoz való viszonyát. A rövidesen induló színházi évadban először saját sanzonestjében, a Meseautóban láthatjuk. Nem kell azonban szeptemberig várni, hogy láthassa Szabó Tibort.

Fotó: Sebestyén Áron

Ma este fél kilenckor is útnak indul a Meseautó a művészetek utcájában. Aki még nem hallotta Szabó Tibort énekelni, az jól teszi, ha vigyáz az állára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!