Hírek

2016.07.27. 18:10

Csupa vidám gyermek - Élménnyel teli délelőtt a nehéz sorsú apróságoknak

Szombathely - Szent Márton szellemiségéhez híven most a gyerekeknek szerzett örömteli perceket a Szombathely Szent Márton városa Jóléti Alapítvány. A rászoruló kicsik a Kalandvárosban mókázhattak önfeledten.

Vadas Krisztina

A vasi megyeszékhelyen is sok olyan kisgyermekes család él, akiknek anyagi helyzete nem engedi meg, hogy nyaralni, szórakozni menjenek. Az ilyen családokban élő, nehéz sorsú gyermekeknek szeretett volna kedveskedni a Szombathely Szent Márton városa Jóléti Alapítvány, mikor megszervezte a szerda délelőtti, kalandvárosi gyermeknapot.

Koppány Zita Kamilla, Szabó Márta és Vass Viktória Laura a hintában pihentek meg egy kicsit a sok játék után. Persze csak egy szusszanásnyi volt a megállás, utána rögtön folytatódott a szórakozás
Fotó: Unger Tamás

A jóléti alapítványt a város 1991-ben hozta létre azzal a céllal, hogy a szociálisan rászorulóknak segítsen. Az alapítvány eddigi tevékenysége során pályázatokon keresztül olyan civil szervezeteknek juttatott támogatást, akik aztán azt a rászorulóknak továbbadták - az időseknek, a betegeknek, a gyerekeknek, a szegényeknek. Az idei év azonban több szempontból is különleges az alapítvány tekintetében. Elsőként felvették Szent Márton nevét.

- Szent Márton szellemisége és lelkisége pont az, amit mi is megpróbálunk megvalósítani, közvetíteni - mondta el Hamza István, az alapítvány kuratóriumának elnöke, miközben ő is épp a gyerekek közt sétálgatott a játszóparkban.

- Úgy döntöttünk, hogy az emlékévben a civil szervezeteknek juttatott anyagi támogatás mellett programokat is szervezünk. Ez a gyermeknapi rendezvény is ezek közé tartozik, mi így kapcsolódunk az emlékévhez - tette hozzá az elnök. Habár minden óvodát, iskolát és civil szervezetet megszólítottak, hogy gyűjtsék össze a látókörükben lévő, nehéz sorsú gyermekeket és hozzák el őket. Valószínűleg a nyári szünet miatt mindössze négy szervezet jelentkezett. A Szűrcsapó és a Brenner óvodából, valamint az Alpokalja Nagycsaládos Egyesülettől és a Szombathelyi Egyházmegyei Karitásztól körülbelül 180 gyermek játszott együtt a Kalandvárosban.

A gyermekek tízórait is kaptak két mászókázás között. Kakaós csigát, nápolyit, almát és gyümölcslevet is kínáltak nekik

- Most van a városban a Magyar Cserkészszövetség által szervezett Szent Márton-nagytábor, onnan is jöttek fiatalok. Ők felügyelnek a gyerekekre, közös játékokat szerveznek - tette hozzá Hamza István.

Dr. Puskás Tivadar polgármester is kilátogatott az apróságokhoz, még játszani is beállt közéjük.

- Nem feledkeztünk el arról az ígéretünkről sem, amit az újraélesztési rekordkísérletnél tettünk. Hamarosan megérkeznek a Kalandvárosba azok a játékelemek, amik kifejezetten a mozgássérült gyermekeknek biztosítják majd az önfeledt szórakozást - emlékeztetett a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!