Hírek

2015.03.17. 13:02

Csütörtöktől szombat reggelig tilos lesz horgászni Vas megyében

Megyei körkép - A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége március 19-én (csütörtökön) ponty és amurtelepítést végez a kezelésében lévő Vas és Zala megyei horgászvizeken.

Unger Tamás

A telepítés során 10 ezer 550 kilogramm fogható méretű háromnyaras ponty és 500 kilogramm amur kerül a szövetségi vizekbe.

A tavaszi telepítés során az állóvizek mellett a Marcal folyóba, a Rába folyó ikervári szakaszába és a Láhn patakba is telepítenek pontyokat – tájékoztatott Puskás Norbert, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ügyvezető elnöke.

- A merseváti és nagypiriti horgásztavakon a szezonindító pontytelepítésre várhatóan áprilisban kerülhet sor a - tavak megközelítését is nehezítő - belvizes állapotok javulását követően. A Szombathelyi Csónakázó- és horgásztavon folyamatban lévő városfejlesztési munkák miatt szakaszos lezárásokra kell számítani május végéig, ezért kérjük a horgásztársak megértését. A munkaterületeket szalaggal egyértelműen kijelölik, azokon a részeken tilos a horgászat, a többi partszakaszon problémamentesen lehet horgászni a frissen telepített pontyokra - hallottuk az ügyvezető elnöktől.

Fotó: VN archív/Unger Tamás

A halasítás miatt általános horgászati tilalom lép életbe az állóvizeken a telepítés napjától, azaz március 19. (csütörtök) 9 órától  március 21. (szombat) reggel 6 óráig.  A haltelepítések elvégzése után a szövetség a vízpartokon közli az általános horgászati tilalomra vonatkozó információkat.

A telepítés elosztása az alábbiak szerint történik: a csepregi tóba 300 kilogramm ponty és 50 kilogramm amur kerül, a Gencs-perenyei tóba 400 kilogramm ponty, 50 kilogramm amur. A gersekaráti Sárvíz tóba 1500 kilogramm pontyot telepítenek. A máriaújfalusi Hársas tóba 1000 kilogramm pontyot engednek bele, a kerkaszentkirályi Kerka holtágba 300, a kerkafalvi Kéthatár tóba 500, a Láhn patakba 200, a Marcal folyóba 400, a Rába folyó ikervári szakaszánál szintén 400, a Vadása-tóba 350 kilogrammot.

Fotó: VN archív/Unger Tamás

A magyarszecsődi tóba 1300 kilogramm ponty kerül, ebből 500 kilogramm a Körmendi Határőr Horgász Egyesület támogatásával. Tesznek e mennyiség mellé 50 kilogramm amurt is a tóba. A püspökmolnári tóba és a Répcelak-csánigi tóba 400 kilogramm pontyot, 50 kilogramm amurt telepítenek. A rábasömjéni tóban 350 kilogramm ponty, 50 kilogramm amur vár a horgászokra.

A szombathelyi Csónakázótóba 1200 kilogramm pontyot és 50 kilogramm amurt engednek bele, a szombathelyi horgásztóban 500 kilogramm ponttyal és 50 kilogramm amurral lesz több telepítés után. Az újperinti 1. számú tóba 600 kilogramm pontyot és 50 kilogramm amurt telepítenek, a vasvári tavakba 450 kilogramm pontyot és 50 kilogramm amurt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!