Hírek

2016.10.04. 18:19

Díszokleveleket kaptak a tanítók Kőszegen

Kőszeg - A városháza dísztermében pedagógusokat köszöntöttek abból az alkalomból, hogy évtizedeket töltöttek hivatásukban.

Turbók Attila

Huber László polgármester és dr. Koós Ildikó dékánhelyettes méltatta azokat az óvónőket, tanítókat, tanárokat, akik tegnap vehették át újra „színes” diplomájukat.

-Azon sáfárkodunk, hogy a pedagógusképzés méltó helyét foglalja el újra a magyar társadalomban - mondta dr. Koós Ildikó, a Savaria Egyetemi Központ (SEK) Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Karának dékánhelyettese. Kiemelte, a hely szelleme méltó az ünnepséghez, hiszen a kőszegi városháza díszterme szimbolizálja azt, hogy a pedagógusképzés egykor pont az Alpokaljáról indult el a megyeszékhelyre. A méltatott nyolc pedagógusból négyen Kőszegen tanulták e szép hivatást. A pedagógusok közül elsőként a 90 éves Németh Istvánnét köszöntötték fel rubindiplomával. A terem leg-idősebb pedagógusáról elhangzott, több mint hetven évvel ezelőtt pont diplomájának átvétele előtt voltak kénytelenek családjával Németországba menni. Rövid köszönetnyilvánítását kitörő taps fogadta.

 

Vasdiplomát Boros Lászlóné, Hidegh Lajosné és dr. Tóth Sándorné kapott, ők első diplomájukat 1951-ben vették át. Gyémántdiplomát kapott Hidegh Lajosné (1956-ból) és Weigl Béláné, hatvanéves pedagógiai munkájáért. A ’66-ban végzett Kevei Pálné és Sirhuber Imréné aranydiplomát vehetett át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!