Hírek

2012.08.10. 19:06

Dübörögni készül a hegy Sitkén

Sitke - Huszonhatodik alkalommal rendezik meg augusztus 25-én a segélykoncertként híressé vált Sitkei Rockfesztivált. A kálvária kápolna már jó és szép állapotban várja a koncertezőket.

Benkő Sándor

Pénteken délelőtt a sitkei kastélyfogadóban tartott sajtótájékoztatót Kovács Ferenc, a rockfesztivált is működtető Kápolnért Kulturális- és Sport Egyesület elnöke. Az elnök a rockfesztivál programjának ismertetésévek kezdte tájékoztatóját.
Augusztus 25-én szombaton rendezik meg  huszonhatodik alkalommal a koncertsorozatot a Hercseg-hegyen, a Kálvária kápolna melletti réten.

A fesztivál délben nyit, az első fellépő, a Tyru Sapiens együttes 14 órakor csap a húrok közé. Ezt követi a helyi és sárvári zenészekből álló B.A.D. együttes, akik már szinte állandó részvevői a sitkei fesztiválnak. A délután fellép még az Ocho Macho és a szintén elmaradhatatlan Kormorán együttes. Erre az időre valószínűleg már megtelik a Hercseg-hegy csápolókkal, zenét szerető közönséggel. Már szürkülni fog, amikor színpadra lép a Kárpátia, őket pedig a negyvenedik születésnapját ünneplő Lord együttes követi, várhatóan fél kilenckor. A jubiláló rockerek ünnepi műsorral lepik meg a közönséget, két órás műsoruk adja a rockfesztivál gerincét. A Lord után lép a színpadra az Ossián fél tizenegykor. Kovács Ferenc elmondta még, hogy a gördülékenyebb műsorváltások érdekében állandó dobszerelés, és elektronikai felszerelések állnak rendelkezésre, így, ha ezt ők igénybe veszik, lerövidül az átszerelés ideje. Parkolni a már megszokott módon lehet: az út túloldalán, a réten is meg lehet állni, azt nem az egyesület üzemelteti, de a közlekedés szabályit betartva parkolni lehet a falu egész területén. A kápolna teljesen fel lett újítva, de azért még van még dolog - ám megoldották a csapadékvíz elvezetését. Az egyik sérült stáció pótlásáról már gondoskodtak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!