Hírek

2009.07.22. 16:53

Durr egy pofon az országimázsnak: megint túlszámláztak és fenyegetőztek egy budapesti étteremben

Budapest - Őrizetbe vette a rendőrség egy budapesti szórakozóhely öt alkalmazottját, akik még a hónap elején azzal fenyegettek meg három spanyol fiatalembert, hogy megveretik őket, ha nem fizetnek ki két viszkiért és egy sörért több százezer forintot - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán.

MTI

A gyanúsított négy nő és férfi előzetes letartóztatására a rendőrség előterjesztést tett az ügyészségnek. A nyomozók szerint még július 5-én a három spanyol fiatalember betért egy Üllői úti éjszakai szórakozóhelyre, ahol italt rendeltek. A fizetéskor a pincér több százezer forintról szóló számlát tett eléjük. A három fiatalember sokallotta az árat, de a pincér közölte velük: amennyiben nem fizetnek, akkor hívja a barátait, akik megverik őket. A vitához csatlakozott a pultos nő is, és szintén közölte a sértettekkel, hogy hív valakit, aki megveri őket. Ekkor az egyik sértett telefonálni próbált a rendőrségnek, de mivel nem volt térerő, megpróbált kimenni a pincéből társaival, azonban a pincér és a pultos hölgy elállta útjukat. 
 
A fenyegetések hatására a sértettek felajánlották, hogy bankkártyával fizetnek, azonban a személyzet tájékoztatása alapján erre nem volt lehetőség, így bankautomatánál kellett pénzt kivenniük.  Az alkalmazottak közölték, hogy csak ketten mehetnek el, egy társuknak addig a bárban kell maradnia, amíg a követelt összeget ki nem fizetik. 

A fiatalembereket egy bankautomatához kísérték, ahol pénzt vettek fel, majd együtt visszamentek a bárba. 
    
Ekkor ismét vita alakult ki a számla végösszege miatt a sértettek, valamint a személyzet között, amelynek során a pultos becsapta a bejárati ajtót és ismét megfenyegette a sértetteket. A pincér is közölte, hogy hívja a barátait. 
    
Ezután a sértettek a követelt összeget kifizették a pincérnek. 
   
A három fiatalember feljelentést tett, ez alapján kedden a BRFK Szervezett Bűnözés Elleni Osztályának munkatársai elfogták a szórakozóhely öt alkalmazottját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!