Hírek

2017.02.23. 23:31

Égett az erdő éjjel a Kőszegi-hegységben

Hólánc is kellett és a fenyvest védték elsősorban – A kőszegszerdahelyiek értek először az erdőtűzhöz, ami a Hörmann-forrásnál kezdődött.

Bakos Ágnes

Hét vízsugár kellett a tűz megfékezéséhez a Kőszegi-hegységben – összegezte péntek reggel Egyed László, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Fotó: Csébits Gergő

A hivatásos tűzoltóegységek közül a szombathelyi és a sárvári tűzoltók vonultak, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat. Oltottak a kőszegi önkormányzati tűzoltók, valamint a velemi, a cáki, a kőszegdoroszlói, a kőszegszerdahelyi és a bozsoki önkéntes egyesületek egységei. A terepviszonyok, a meredek hegyoldal, valamint az erős szél nehezítette az oltást – sorolta Egyed László.

Fotó: Kőszegi Önkormányzati Tűzoltóság

Nem lábon álló fák égtek, csak az aljnövényzet és száraz fű. Az erdészet dolgozik a környéken, fakitermelés folyik, az ott lévő száraz füves területen csaptak fel a lángok. Hogy mi okozta a tüzet, nem tudni, tűzvizsgálat tisztázza majd – fűzte hozzá Egyed László.

Már péntek délelőtt megkezdődik az eljárás: szemlézik a helyszínt és az éjszaka készült fotókat.

Fotó: Kőszegi Önkormányzati Tűzoltóság

A lángok este kilenckor csaptak fel két-két és fél hektáron.

Éjfél után fojtották el a tüzet, amelyek veszélyeztettek egy fenyves erdőt – de nem érték el a lábon álló fákat.

Hajnalban, fél kettőkor vonultak le a tűzoltók a területről, azt átadták az erdészeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!