Hírek

2017.08.25. 16:45

Ez történt a héten Vas megyében- lottónyeremény és történelmi trend

MEGYEI KÖRKÉP Sikeresen debütált az első megyenap. Veszélyezteti az elhízás gyermekeink egészségét. Megnéztük, hogy mi a trendi a karnevál alatt és mit tehetünk, ha megnyerjük a lottót.

Vas Népe

A vasi értékeket és az összetartozást ünnepelték az első megyenapon augusztus 20-án.

Legáth Tibor (balról) és Kovács Gábor elhelyezik a Szent Korona másolatát az első megyenap díszünnepélyén

A Vas Megyei Önkormányzat először rendezett önálló programsorozatot az államalapítás napján. Idén Hosszúpereszteg önkormányzatának társszervezésével összekapcsolták a hagyományos polgármesteri főzőversennyel. A Szajki-tavak mellett berendezett helyszínen egymás gőzében készültek a különleges ételek.

Meglestük, mi az idei karneváli divat.

Gáspár Eszter és Szanati Mátyás már felpróbálták az idei kollekció darabjait

Az előző évekhez hasonlóan ismét szemkápráztató római ruhákkal várják a vásárlókat a Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum Oladi Szakképző Iskolájának Aréna utcai szalonjában. A tanárok és diákok évről évre újítanak a tunikákon, így idén is megnéztük, mi lesz a divat a karneválon.
A legfontosabb persze, hogy korhű, autentikus darabok kerüljenek a vállfára. Így a tavalyi ujjatlan darabokkal ellentétben idén a denevérujjú ruhák vannak többségben - ez a fazon a hétköznapi divatban is újra nagy népszerűségnek örvend a tervezőknél.

Egészségügyi kockázatai vannak a gyermekkori elhízásnak.

Szijártó Róbert úgy tervezi, banánnal és magas gyümölcstartalmú italokkal is feltölti a büfét


Az iskolák most lehetőséget akarnak adni az egészséges táplálkozásra.
Az elhízás betegség, amely még a dohányzásnál is jobban megrövidíti az ember életét. A gyerekkori túlsúly a legveszélyesebb: cukorbetegség kialakulásához vezethet, magas vérnyomáshoz, vesebetegségekhez. Le kell ülnünk a gyermekeink mellé, és szó szerint bele kell táplálni az agyukba, hogy ha cukrozott, agyonsózott ételeket esznek, az árt az egészségüknek, vélekedik dr. Abdel Hameed csecsemő- és gyermekgyógyász. Meggyőződése, ahogy a kormánynak is: a gyermekkori egészséges táplálkozás kialakításában fontos szerepe van az iskolai büfék kínálatának is. Szijártó Róbert a vépi általános iskola büféjét üzemelteti: most - egy nemrég kiadott rendeletnek megfelelve - cukormentesítésre készül.

Kiszámoltuk, mi mindenre futná az ötös lottó e heti főnyereményéből.

Darics Viktória és Halmai Dóra néhány percig átélték a milliárdosok luxuséletét

Sokan el sem merik képzelni, hogy valaha ennyi pénzük lesz.
Ha egy kicsit utánaszámolunk, kiderül, hogy 3 milliárd forint egy nettó 120 ezer forintot kereső embernek 2083 évnyi bére. De arra már gyermekként tudunk válaszolni, hogy mire költenénk - persze, az igények a korral együtt változnak. Felnőttként már nem Barbie-házat, hanem igazi, nagy luxusvillát szeretnénk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!