Hírek

2012.10.15. 06:08

Egészségtudatosan: félidőben a Healthy Youth projekt a Tinódi gimnáziumban

Sárvár - Az egészségtudatos táplálkozás is szerepel a tinódis diákok menüjén. Partneriskolákkal közösen vesznek részt különféle programokon. Gasztronómiai versenysorozat is indul.

Simon Erzsébet

 - A Szlovénia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében két éven át szervezünk különböző egészséges életmóddal kapcsolatos programokat az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával. Eddig egy konferencia, két projekthét, három tanulmányút, három cseregyakorlat, egy mesterszakács bemutató, két életmód tábor, egy digitális írástudás tanfolyam és az intézmény felnőttképzési akkreditációja zajlott le radenci, lendvai, szentgotthárdi, sárvári diákok és tanárok együttműködésével - mondta el Hevér Mihályné, a  Tinódi Sebestyén Gimnázium és Idegenforgalmi, Vendéglátói Szakképző Iskola igazgatója.

Megmutatták a szlovén partnereknek Sárvár mellett Ják, Kőszeg, Keszthely nevezetességeit, a tinódisok számára is újdonságot jelentő lukácsházi Bolfán Csaba biotájházát, a cserszegtomaji szőlőtelep biokertészetét, Somogyvámoson,  a Krisna-völgyben pedig megismerkedtek egy ősi kultúra értékeivel, a természetes életmóddal. A lelki egészségnapokon a kamaszok mentális problémáinak kezeléséhez, figyelemfelkeltő, prevenciós előadások megtartásához szakemberek segítségét vették igénybe. Az egészséges táplálkozás feltételeinek megismerését segítik a cseregyakorlatok. Ilyenkor a részt vevő diákok a helyi iskola tankonyháján főznek, modern konyhatechnológiai eljárások felhasználásával csak egészséges ételek készülnek. Nemrég szentgotthárdi és szlovéniai vendégeket fogadtak a sárváriak. A partneriskolák tanulói örömmel vitték haza az egészséges vasi ételek receptjeit.

Az egészséges életmód és táplálkozás szellemében a tanév során még rengeteg érdekes program és feladat vár a diákokra. Például egy gasztronómiai versenysorozat, amely a pincér, a szakács és  a vendéglős tanulókat aktivizálja majd. Főzni, felszolgálni és menüsort szerkeszteni is tudniuk kell.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!