Hírek

2017.07.11. 15:06

Egészségügyi dolgozókat tüntettek ki a sárvári városházán

A Szent László Kórház munkatársaink szervezett ünnepséget a város önkormányzata a Semmelweis-nap alkalmából. Itt adták át a város által adományozott egészségügyi ágazati kitüntetéseket.

Pajor András

A Semmelweis nap alkalmából a Városházán tartott ünnepségen köszöntötték az egészségügyi dolgozókat. Kondora István polgármester köszönetet mondott az orvosok, ápolók, asszisztensek áldozatos munkájáért és kitüntetéseket is adtak át az alkalomból.

Szegedi Kőrös Gáspár Érdemérem kitüntetést vehetett át Dr. Szabó Gyula, a Szent László Kórház szakorvosa az emberek gyógyulása érdekében végzett magas szakmai színvonalú segítőkész humánus orvosi, több évtizedes etikus, korrekt és következetes szakmai munkájáért. - A gyógyító munkához nyugdíjasként is erőt ad a gyógyult betegek köszönete - szólt dr. Szabó Gyula.

Kondora István adja át a díjat Vancsura Miklósnak
Fotó: Pajor András

Szintén Szegedi Kőrös Gáspár Érdeméremben részesült Korcz Zoltánné, a Szent László Kórház orvosi laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai analitikusa, Farkasné Herczeg Krisztina, a kórház fizioterápiás asszisztense és Némethné Zelizy Erika, a Szent László Kórház szakápolója kimagasló szakmai munkája elismeréseként. Az önkormányzat Közszolgálati Érdemérem kitüntetést adományozott Szeibert Andrásnak, Bicó Imrénének és Ágoston Zoltán Jánosnak.

Az önkormányzat Vancsura Miklósnak, a Szent László Kórház főigazgatójának a sárvári kórház tevékenységének megújítása, a betegellátás magas színvonalú megvalósítása érdekében végzett, a betegek és dolgozók érdekeit egyaránt szem előtt tartó, kimagasló vezetői munkájáért Sárvár Városért Érdemérem kitüntetést adományozott.

Vancsura Miklós a beszédében a kórház jövőjével kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a magyar egészségügy elért oda, hogy a jól teljesítő intézményeket is elismerik. Így a sárvári Szent László Kórházhoz annyi fejlesztési támogatás érkezett, mint eddig még soha.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!