Hírek

2015.11.01. 16:22

Egy őrült Trabant bukkant fel Szombathely utcáin

Nem lehet véletlen, hogy a pár hete bemutatott csajos bogárhátú mögé a hétvégén leparkolt egy felfoghatatlanul kidekorált, retro gépjármű.

Kerekes Béla

Néhány hete több ezren olvasták és sokan meg is osztották képeinket a szombathelyi Szily János utcában felbukkant, rózsaszín abroncsú bogárhátúról. Még ki is javították sokan cikkünket, amely szerint a hátsó kilincs valójában a motorházat nyitja és nem a csomagtartót. Jelentkezett a tulajdonos is, egy hölgy, aki azonban nem akart újabb cikkben szerepelni – hiába kerestük.

Így a rejtély tovább fokozódik, november első napján ugyanis a kérdéses VW mögött parkolva felfedeztük a képeinken látható Trabantot. Az oldalán feketével rajzolt hullámminta díszeleg, körülötte pedig nehezen olvasható, néhány szóból ítélve valószínűleg angol feliratok vannak. Szemből nézve a sportos napellenzőn kívül egy bagoly feje sejlik fel.

A feltűnő dekoráció mellett a tulajdonos nagyon is ad az eredeti, kelet-németországi eredet hangsúlyozására: ennek külön feliratot szentelt, és a hátsó szélvédő országjelzése is a már megszűnt szocialista államé. A retro fílinget más jelek is erősítik: a járókelők beláthatnak a kalaptartóra is, amelyen annak rendje és módja szerint két őskori Videoton-hangfal kapott helyett, közöttük pedig a Trabant eredeti használati utasítása. (Sajnos a tükröződés miatt ezeket nem tudta kollégánk jól lefotózni.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!