Hírek

2017.05.23. 19:04

Egy Vas megyei baráti társaság csupán pár száz méterre volt a manchesteri merénylet helyszínétől!

A merénylet előtt pár órával még pár száz méterre voltak a tragédia helyszínétől, bár hallották a mentőket és látták a helikoptereket, akkor még semmi rosszra nem gondoltak. Ma szembesültek vele, hogy mi történt.

Budai Dávid

Egy szombathelyiekből és kőszegiekből álló, hatfős baráti társaság is Manchesterben tartózkodott a merénylet idején, de szerencsére mindenki jól van, pár órával ezelőtt szállt le a gépük – tudtuk meg Pulai Istvántól, a társaság egyik tagjától, aki elárulta azt is, annak ellenére, hogy nagyon közel voltak a tragédia helyszínéhez, nem sokat érzékeltek a támadásból.

Fotó: Pulai István

– A merénylet előtt pár órával még egy közeli pubban voltunk, amit később – mint megtudtuk – ki is ürítettek, mi azonban a merénylet idején már messzebb voltunk, és bár ott is be volt kapcsolva a televízió, semmilyen hírt nem kaptunk a támadásról, sőt aznap este egyáltalán nem tudtuk meg, hogy mi történt. Igaz, hallottunk szirénázást, és láttuk a köröző helikoptereket, de akkor még semmi rosszra nem gondoltunk. Csak ma reggel értesültünk róla, hogy mi történt – mesélte István. Megtudtuk: a repülőtéren sem tapasztaltak emelt készültségi szintet, nem volt komolyabb az ellenőrzés, és sehol nem volt pánikhangulat. Ahogyan Pulai István fogalmazott, mindenki tette a dolgát. A reptérre menet ugyan néhány kommandós egységet láttak, de a felszállás rendben ment, a gépük pontosan indult.

A vasi társaság még pénteken este utazott ki Manchesterbe, hogy vasárnap élőben lássa a Manchester United csapatát játszani. A stadionban – ami egyébként messze volt a másnapi merénylet helyszínétől – volt fémdetektoros átvizsgálás a beléptetés előtt.

Mint ismert, hétfőn este, helyi idő szerint 22.30 után pár perccel egy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát Ariana Grande amerikai énekesnő koncertjének végén, a Manchester Arénában. A robbanásban 22-en meghaltak és 59-en megsebesültek. Az áldozatok többsége tizenéves lány, de köztük van egy nyolcéves gyerek is. A merényletet az Iszlám Állam vállalta magára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!