Hírek

2012.12.18. 16:15

Egyetemisták ajándékai a rumi intézménynek

Rum - Soproni egyetemisták hoztak ajándékot kedden a Rumi Többcélú Gyógypedagógiai Intézmény lakóinak. Az otthon lakói pizzával, üdítővel várták a karácsonyi jótékonykodókat.

Nagy Ildikó

A Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karának égisze alatt működő Gidai Erzsébet Közgazdaságtudományi Szakkollégium hallgatói idén is megszervezték jótékonysági akciójukat. Tartós élelmiszereket és tisztítószereket gyűjtöttek Sopronban, és kétszáz forintos jótékonysági jegyeket árultak.

Fotók: Kiss Teodóra

A körmendi Károly Anikó, a gencsapáti Tóth Judit, a kámi Légler Nikolett, a szombathelyi Pankotay Fruzsina, az inkei Mózes Bernadett és a rábacsanaki Takáts Klaudia Anikó ma karácsonyi angyalkákat játszottak, és elvitték adományaikat a rumi intézmény középsúlyos értelmi fogyatékos lakóinak. A tartós élelmiszereken, tisztítószereken kívül a jótékonysági jegyekből összegyűjtött 101 ezer 200 forintot is átadták Sipos Kálmánnénak, az intézményegység vezetőjének. Az otthon lakói Anita, Anikó, Timi, Gyöngyi és Ivett  nénivel már nagyon várták a vendégeket, és a karácsonyi díszbe öltöztetett házban pizzával és üdítővel vendégelték meg őket.

 

A számok szigorú világához szokott közgazdász hallgatók pedig - feledve az előttük álló vizsgákat - meghatódva nézték az állami gondozott gyerekek önfeledt örömét. És hogy miért csinálták? Miért volt fontosabb a hosszú hetekig tartó szervezkedés a bulizásnál? Ezt a kérdést  fel sem kellett tenni, a lányok szemeiben megbújó, titokban el-elmorzsolt könnycseppek mindent elárultak. Mert jót tenni jó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!