Hírek

2017.09.07. 17:30

Az új kocsik eladása több mint 24 százalékkal nőtt augusztusban

KÖRKÉP Az előző év azonos időszakához képest 24,2 százalékkal több, összesen 8912 új személyautót helyeztek forgalomba augusztusban. Az év első nyolc hónapjában 19,4 százalékos volt a növekedés 2016 január-augusztushoz képest - közölte a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülte (MGE).

Az adatok azt mutatják, hogy a magánvásárlók visszatérése tovább folytatódik, arányuk már megközelítette a 40 százalékot.

A kishaszonjármű-piac augusztusi 29,1 százalékos visszaesése a tavalyi magas bázissal magyarázható, a közben beszüntetett növekedési hitelprogram (nhp) hatása jelentős volt.

Tavaly óta mind az új, mind a használt autók szegmense bővült, ám még mindig ez utóbbi van fölényben Grafika: Kelemen Attila

A nagyhaszonjárműveknél az év eleji visszaesés megfordult, és 9,9 százalékos növekedést mutat az első nyolc hónap adatsora.

A motorkerékpár-piac továbbra is gyenge, annak ellenére, hogy a januártól augusztusig tartó időszakban 5,7 százalékkal nőtt a forgalomba helyezett motorok száma az előző év azonos időszakához képest. Azt ne feledjük, hogy ennek a járműfajtának az értékesítését mással ellentétben fokozottan befolyásolja az időjárás. A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete szerint a helyzet javítása érdekében fontos szempont lenne a robogóazonosítás megoldása és a regisztrációs adó kiigazítása a használati kétkerekűeknél, valamint könnyíteni kellene a robogókhoz szükséges B kategóriás jogosítvány megszerzését.

A márkakereskedések száma megyénként Grafika: Carinfo.hu

A nehézpótkocsik forgalmazásának piaca mintegy 20 százalékkal nőtt tavaly, és a bővülés idén is folytatódott. Mindez az alacsony piaci kamatoknak, illetve a megnövekedett fuvarmegbízásoknak, és nem utolsósorban az új piaci szereplők megjelenésének köszönhető.

A Carinfo.hu tájékoztatása szerint a személygépkocsitípusok közül az év első nyolc hónapjában a legtöbbet, egészen pontosan 9408-at Suzukiból adtak el.

 

Ford autókból 7128, Opelből 6534, Skodából 6291, Toyotából pedig összesen 5236 kelt el.

Az előző év azonos időszakában is ugyanúgy a Suzuki állt az első helyen.

 

A népszerűségi versenyben tavaly a második a Forddal ellentétben az Opel volt.

 

2016-ban a harmadik, illetve a negyedik helyet a Ford, valamint a Skoda szerezte meg.

Idén szeptemberig Suzukiból adtak el a legtöbbet: 9408 darabot

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!