Hírek

2009.10.08. 15:49

Egyre több az influenzás

Orvosi jelentések alapján szeptember 21-27-e között az országban hét százalékkal több beteg kereste fel a rendelőket influenzaszerű tünetekkel. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) jelentése alapján a betegek közel felét továbbra is Budapesten és Pest megyében, azaz a közép-magyarországi régióban regisztrálták.

zaol.hu

Az országos átlagot meghaladó megbetegedési gyakoriságot észleltek még a fővárosban, továbbá Csongrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas megyében is.

A 39. héten orvoshoz fordult betegek kormegoszlásában lényeges változás nem történt az  előző  héthez viszonyítva a betegek fele 15-34 éves fiatal felnőtt volt, 17,4 százalékuk a 35-59 éves, 4,8 százalékuk a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.  A 39. héten 131 influenza gyanús betegtől küldtek mintát virológiai vizsgálatra,  40 százalékkal kevesebbet, mint az előző  héten (210). 

Az országban a héten összesen 15 betegnél igazoltak influenza A fertőzést, 14 esetben azonosítottak influenza A(H1N1) vírust. Újinfluenzés esetet például Budapesten (2), Győr-Moson-Sopron (2), Békés (1), Fejér (1), Komárom-Esztergom  (1),Tolna (1) és Somogy (1), megyében regisztráltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!