Hírek

2013.12.19. 14:00

Ünnepi ügyfélparti

Szombathely - Együtt ünnepelt elégedett olvasó, hirdető és a napilap a Weöres Sándor Színházban.

Munkatársunktól

Hagyomány, hogy a Vas Népe szerkesztősége minden évben együtt ünnepel hirdetőivel, előfizetőivel és olvasóival. Ilyenkor arra is lehetőség adódik, hogy fehér asztal mellett, kellemes hangulatban beszélgessenek egymással az üzleti partnerek. A napilap a jól bevált szokásokhoz hűen, ezúttal is kulturális programmal ajándékozta meg olvasóit és ügyfeleit. Molnár Ferenc, Játék a kastélyban című klasszikusa igazi önfeledt kikapcsolódás volt a közönség számára. A színházi estén azok is részt vehettek, akiket nyereményjátékunk segített belépőjegyhez. A teltházas előadást három felvonásban játszották, így a szünetben azok is találkozhattak egymással, akiknek egész évben kizárólag az üzleti rendezvényeken sikerül beszélgetniük.

 

Kíváncsi vendégekkel együtt érkezem a színházba. Már a bejáratnál szóba elegyedünk, és megtudom, beszélgetőtársaim hosszú évek óta előfizetői a lapnak. Nem múlik el úgy reggel, hogy ne a Vas Népe olvasása lenne az első. A házaspár nem akarja, hogy megfotózzuk őket, de szívesen elmesélik, hogy nagyon szeretik a helytörténeti cikkeket, rendszeresen elolvassák a horoszkópot, és az olvasói hozzászólások is formálják véleményüket.

A ruhatár előtt aztán sikerül jó néhány fényképet készítenünk, Elsőként Boda György és felesége, Horváth Csilla áll nekünk modellt. Azzal kezdik, hogy nagyon örülnek a lehetőségnek, hogy ma itt lehetnek, mert nagyon kedvelik a színház művészeit, és még nem látták a Játék a kastélyban című előadást, de nagyon szerették volna megnézni, csak valahogy nem volt rá idejük. Ezzel a nyereményjeggyel azonban igazi karácsonyi ajándékként tekintenek erre az estére. György és Csilla már egy évtizede járatják a lapot. A férj természetesen a sporthíreket olvassa leginkább, míg felesége a szerdai Utazó rovatért rajong.

Kovács Margó barátnőjét kísérte el, aki évtizedek óta előfizetője a lapnak, lokálpatrióta lévén a helyi híreket mindennél fontosabbnak tartja. Külön örült, hogy együtt jöhettek el erre az estére, mert így a jó szórakozás mellett, a felvonások közti szünetben végre jól kibeszélgethetik magukat karácsony előtt. Úgyis annyi minden történt ebben az évben mondják, és bájosan összenevetnek.

Az előadás előtt minden olvasó arról beszélt, mennyire örül annak a lehetőségnek, hogy a Weöres Sándor Színház előadását ajándékjeggyel nézheti meg. A vendégek között olyan is akadt, aki a tavalyi ügyfélpartin is vendégeskedett.

Kránicz Józsefné, és lánya Zsuzsa, régóta olvasója a napilapnak. A szülők ötven éve házasok, és három évtizede járatják a Vas Népét. Az édesanya kedvence az Életmód és az Utazó rovat, Zsuzsa a helyi híreket olvassa elsőként. Örömmel mesélték, hogy néha egy-egy receptet is kipróbálnak. Manapság a fiatalok már mindent számítógépen olvasnak, de mi, az idősebb generáció tagjai ragaszkodunk a régi, jól bevált újságolvasási szokásainkhoz, mesélik. Zsuzsa szereti a vígjátékokat, így a Molnár-darab külön öröm számára.


Marton Veronikát és Kálmán Évát a ruhatár előtt szólítottuk meg. Anya és lánya készséggel számolt be arról, mit olvas. A mama elsősorban az utazással, világjárással kapcsolatos cikkeket kedveli, míg lánya a friss információk mellett a színes összeállításokat is szívesen olvassa. Az előadást követő fogadáson Halmágyi Miklós, főszerkesztő köszöntötte a megjelent vendégeket és a közös együttműködés reményével kívánt áldott ünnepeket az üzletfeleknek.

Pap Éva hirdetési vezető hangsúlyozta: fontos, hogy az ügyfelek elégedettek legyenek a megjelenéssel, és bizalommal forduljanak a napilaphoz a következő esztendőben is. A találkozó remek lehetőség arra, hogy a cégek vezetői egymással is elbeszélgessenek. Ezen az estén nemcsak üzletről volt szó, sokan elmondták, miért is olvassák több évtizede a lapot.

Solt Tamás, az Opel Szentgotthárd ügyvezetője például arról beszélt, hogy okostelefonján pillanatok alatt értesül a hírekről, hiszen nemcsak az online-felületet böngészi, de a lap digitális kiadását is használja.

 



Szanyi Krisztián, a Büki Gyógyfürdő Zrt. szolgáltatási és értékesítési igazgatója megkerülhetetlen felületnek tartja a Vas Népe hirdetési oldalait. Szerinte a megye olvasói elsősorban a napilapból tájékozódnak. Mindnyájan évtizedek óta előfizetők, és nemcsak az üzleti hírekről értesülnek így, de a várost és a megyét érintő legfontosabb kérdésekről is.

Heinrich Máté, a celldömölki Vulkán Fürdő marketing vezetője fiatal kora ellenére régóta Vas Népe-olvasó. Munkába állásakor azonnal szorgalmazta, hogy a celli intézmény mindenekelőtt a napilapban helyezzen el hirdetéseket. Ő maga a hétköznapokon az online, hétvégén ráérősen a nyomtatott verziót olvassa. A két vezető egyébként egy asztalnál foglalt helyet és nagyon örült annak is, hogy végre lehetőségük nyílt egy kis beszélgetésre.

Kiss Katalin, a Mam-Hungária Kft. ügyvezetője Kohuth Viktorral, a Vasivíz Zrt. vezérigazgatójával beszélgetett. Katalin azt is elmondta, hogy számára kiemelten fontos, hogy az álláshirdetéseket a megyei napilapban helyezze el, hiszen mindig is szem előtt tartotta, hogy a vaskeresztesi gyárba elsősorban a régióból érkezzenek a munkatársak. Elégedett azokkal a cikkekkel is, amelyek az üzemről a lapban megjelennek. Kohuth Viktor azért tartja megkerülhetetlen felületnek a lapot, mert szerinte a legnagyobb számban ezt a médiumot olvassák megyeszerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!