Hírek

2010.11.20. 10:03

Éhen Gyula emlékére: tovább él az egykori polgármester öröksége

Huszonegy éve állít emléket Éhen Gyula munkásságának a róla elnevezett kör. Pénteken ismét megelevenedett Éhen életpályája Szombathelyen.

Prófusz Péter

Éhen Gyulára, a város egykori polgármesterére, kiváló jogászára és országgyűlési képviselőjére emlékeztek tegnap este az Alkotás utcai Éhen-szobor előtt. A politikus születésének százötvenhetedik évfordulója alkalmából tartott koszorúzáson Kozma Gábor, az Éhen Gyula Kör (ÉHK) elnöke beszélt a város korábbi polgármesterének nevét viselő egyesületről. Mint elmondta: az ÉHK megalakulása óta hűen őrködik Éhen Gyula munkássága és szellemi öröksége felett. Kiemelte: civil közösségként protokolláris jegyek nélkül, minden évben méltón emlékeznek egyesületük névadójára.


A megemlékezésen részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere is. Ünnepi beszédében egy olyan ember életútja elevenedett meg, aki városszervező munkája, a tűzoltóságot és a rendőrséget érintő reformjai révén a város emblematikus figurája volt. Dr. Puskás Tivadar méltatta Éhen Gyula életművét, amely a modern város kialakítását alapozta meg.

A megemlékezés Éhen Gyula szobrának koszorúzásával zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!