Hírek

2012.10.09. 13:57

Életveszélyben Körmenden: volt rá eset, hogy a kamion centire állt meg a gyalogostól

Körmend - A Vas Népe körmendi fórumán többen felvetették a régebben bezárt Fényes vendéglő sorsát, illetve az előtte lezárt járdát, az itt kialakult, életveszélyes közlekedési szituációkat.

Kozma Gábor

A Fényes vendéglő valaha a kellemes, biztonságos polgári életforma kifejezője volt a városban. Ez még a kádári-érában is megmaradt egy ideig, a családok ide jártak ebédelni, a baráti társaságok pedig sörözni. A kapitalizmus azonban eldöntötte a Fényes jövőjét, méghozzá feketére: hosszabb kínlódás után, nem kis részt az életmód megváltozása miatt, a nagyhírű vendéglő bezárt. Sorsa azóta is függő, mármint annyiban, hogy elbontásra vár, de ez sem egyszerű történet.

Az viszont tény, hogy az épület zárva és lezárták a járdát is előtte. A fórumon egyik olvasónk elmondta, hogy tanúja volt egy veszélyes szituációnak. Egy hölgy ment a járdán, s aztán amikor az épülethez ért, lelépett az úttestre, hogy kikerülje. Akkor jött egy kamion a 8-ason, befékezett. Alig egy centire állt meg a jármű a hölgyől... Mástól is hallottam hasonlót. Kérdésünk: meddig tart ez az állapot?

A közút képviselője elmondta, hogy a helyzet egyértelmű: a lezárt szakaszon tilos a közlekedés. Ezért aki oda megy, az szabályt sért. Erre a jövőben figyelnek majd a rendőrök is. Bebes István polgármester pedig azt tette hozzá, hogy a járdának azon a szakaszán, bár nem szabad menni, mégis mennek. Ez fegyelmezetlenség. Húsz méterre van az aluljáró, azon áthaladhatnak, és használható a szemközti járda is fogalmazott. Elhangzott: mindemellett valószinűleg figyelemfelkeltő eszközt, molinót is elhelyeznek a kérdéses szakaszon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!