Hírek

2015.10.07. 14:11

Elítélték a Szombathelyen rendőrre támadó migránst – Egy napon belül született ítélet

Szombathely – Másfél év börtön, két évre felfüggesztve – ezt az ítéletet hozta a Szombathelyi Járásbíróság a szír férfi ügyében, aki kedden egy rendőrre támadt a szombathelyi vasútállomáson.

Bakos Ágnes

– Bűnösnek mondta ki a bíróság és egy év hat hónap időtartamú, végrehajtásában két évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és 2 évre kiutasította Magyarország területéről a szír férfit – tájékoztatott Kissné Réczeg Katalin sajtószóvivő.

Hivatalos személy elleni erőszak bűntettében találták bűnösnek a férfit, aki kedden délelőtt érkezett Szombathelyre a migránsokat szállító vonattal. Megérkezése után több társával együtt leszállt a szerelvényről, majd futni kezdett. Kettő rendőrjárőr érte utol szolgálati gépkocsival, visszaszállították a szombathelyi vasútállomás rendező pályaudvarára.

Felszállni nem akart a vonatra: a járőr kinyitotta neki a kocsi ajtaját, a szír férfi fellépett a lépcsőre, majd hirtelen megfordult és mellkason rúgta a járőrt. Az egyenruhás paprikaspray-vel verte vissza a támadást.

A rendőrre támadó menekült elleni ítélet már jogerős.

Kapcsolódó cikkek:

Rendőrre támadt a migráns Szombathelyen – egy társa eltűnt a városban, keresik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!