Hírek

2010.06.19. 17:56

Elke nővér újra átölelhette Józsikát

A magyar tévénézők kedvence, A klinika című sorozat Elke nővérét alakító Barbara Wussow szombaton a kőszegi SOS faluban járt. A Bécsben élő színésznő évek óta patronálja a Halacska házban élő családot. Most sem érkezett üres kézzel: rengeteg ajándékot hozott a gyerekeknek.

Nagy Ildikó


- Szervusz Józsika! - kiáltott fel a kőszegi SOS gyermekfalu udvarán Barbara Wussow, aki A klinika című filmsorozat Elke nővéreként lopta be magát a magyar tévénézők szívébe. A most is gyönyörű, bájos és közvetlen, Bécsben élő színésznő nem először járt a kőszegi SOS-faluban: 2003 óta patronálja a Halacska házban élő családot. Nagy kedvence Kovács Józsika, aki - egy évvel korábban ugyan - de ugyanazon a napon, március harmadikán született, mint a színésznő fia, Nicolaus.

 

A Münchenben született színésznőt az SOS falvak németországi központjában kérték fel arra, hogy patronáljon egy gyermekfaluban élő családot. Az országot és a várost ő választhatta meg.

- Azért választottam a kőszegi SOS gyermekfalut, mert közel szerettem volna lenni a választott családomhoz - mesélte Barbara, aki tavaly, advent idején Bécsben látta vendégül kis pártfogoltjait.

A színésznőt két gyermeke, a 12 éves Nicolaus és az ötesztendős Johanna is elkísérte Kőszegre. Nicolaus egy Jabulanit, a futball világbajnokság hivatalos labdáját hozta ajándékba Józsinak. De a többi gyereknek is jutott játék, ruha és édesség bőven: a 3 éves Ramóna például biciklit és rollert kapott, a nagy közös ajándék pedig egy csocsóasztal volt.

A jelenlegi munkáiról szólva Barbara elárulta, hogy huszonhét év "jókislánykodás" után negatív szerepben tűnt fel egy filmben: egy krimiben ő játszotta a gyilkost. Egy olasz filmben is szerepet kapott nemrég: a Máltán forgatott romantikus moziban egy olyan anyát alakít, aki eltűnt fiát keresi, és közben beleszeret abba a férfiba, aki segít neki fia felkutatásában.

Barbarát férje, a szintén színész Albert Fortell nem tudta elkísérni Kőszegre, mert éppen forgatott.

Megtudtuk azt is, hogy az alma nem esett mesze a fájától, hiszen Nicolaus - édesapja mellett - szerepelt Az Ezüsttó kincse című filmben. Ennek ellenére a fiú állítja, hogy nem szeretne szülei nyomdokaiba lépni, más hivatást képzel el magának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!