Hírek

2014.07.04. 17:00

A Savaria Szimfonikus Zenekar épületét egy jegyirodával is bővítik, még a karneválig

Szombathely - Elkezdték a a zeneiskola mögötti tér felújítását. A karnevál kezdetéig biztosan elkészülnek a munkákkal és méltó helyszíne lehet a sörtérnek.

Farkas Eszter

Egy nagyon kedvelt karneváli helyszín évek óta a sörtér. A fesztivál ideje alatt ezt a területet koncertszínpadok és vendéglátók töltik meg. Az utóbbi években azonban a zeneiskola mögötti parkoló állapota nem volt túl jó, ezért még februárban a város képviselőtestülete azt a döntést hozta, hogy felújítják ezt a területet.

– A parkoló felújítása összesen 30 millió forintba kerül a városnak. Ebből a pénzből új parkolót alakítunk ki. Kilenc parkolóhelye lesz a zeneiskolának és kilenc a szimfonikus zenekarnak. Ezt sorompóval látjuk el és kültéri kamerákat is kihelyezünk. A felújítással megszűnik a körforgalmú közlekedés is a területen – magyarázta el Lakézi Gábor, a Városüzemeltetési Osztály vezetője, aki hozzátette: a felújítás második ütemében 10 fizetős parkolót is kialakítanak a helyszínen, és ezzel is a karneválra fognak elkészülni.

– A zenekar épületét egy jegyirodával is bővítik ezt Mérei Tamástól, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatójától tudtuk meg, aki elmondta azt is: ennek munkálataival is végezni fognak a historikus játékok kezdetéig, hiszen a sörtér az egyik legnépszerűbb helyszíne a karneválnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!